Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 266 (7267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părere

Mihalescul: „Cu Guvernul Orban, Moldova are şansa să repornească investiţiile!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul arată într-o declaraţie politică că la 30 de ani de la căderea comunismului se poate constata că Moldova nu a resimţit prea mult nici beneficiile economiei libere şi nici apartenenţa la Uniunea Europeană. "Moldova apare în discuţii publice numai atunci când trebuie să se dea exemple negative, de tipul singura regiune fără autostradă, una dintre cele mai sărace şi subdezvoltate regiuni din UE, cel mai mare şomaj, cea mai mică pensie medie sau cel mai slab salariu, dar şi cei mai mulţi tineri care au plecat în străinătate", a precizat Mihalescul. Parlamentarul sucevean mai arată că Moldova nu este altceva decât fiul vitreg al guvernărilor din ultimii 30 de ani, iar acest lucru se reflectă într-un standard de viaţă mai redus, într-o dezvoltare a oraşelor mult mai modestă şi într-o destructurare a lumii rurale, prin depopularea masivă a satelor. "De câteva zile România are un nou guvern, cu mult mai puţine ministere, aşa cum îi stă bine unei ţări moderne şi europene, cu miniştri bine pregătiţi şi cu un prim-ministru onest, implicat şi determinat să repare stricăciunile făcute în ultimii 7 ani şi chiar să pună România pe o traiectorie de normalitate", a subliniat Mihalescul.

 

Mihalescul: „Românii trebuie să ştie că guvernele PSD au lăsat ţara secătuită de resurse financiare…”

Deputatul PNL de Suceava a mai precizat că "Din păcate, noul guvern, în loc să se concentreze imediat pe probleme de dezvoltare a ţării, este obligat ca în lunile care vor urma să se ocupe mai mult de repararea erorilor majore ale guvernelor PSD. Românii trebuie să ştie că guvernele PSD au lăsat ţara secătuită de resurse financiare, că de la buget lipsesc peste 30 de miliarde numai în primele 10 luni din acest an, că primăriile au rămas fără bani de salarii, că agenţii economici nu au primit de luni de zile rambursările de TVA şi că sute de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile sunt în pragul dezangajării". Acesta a mai adăugat că „Am toată încrederea că Ludovic Orban va face faţă tuturor acestor probleme care necesită soluţii rapide şi că îşi va îndrepta toată atenţia către proiectele majore de infrastructură din Moldova. De asemenea, am speranţa că, încă de anul viitor, vom vedea cu ochii noştri cum încep să se deschidă marile şantiere pentru construirea principalelor lucrări de infrastructură pe care Moldova le aşteaptă de peste 30 de ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul: „Cu Guvernul Orban, Moldova are şansa să repornească investiţiile!”.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mihalescul: „Cu Guvernul Orban, Moldova are şansa să repornească investiţiile!”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei