Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 266 (7267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legalitate

Prefectura Suceava a solicitat precizări suplimentare de la PSD, în vederea emiterii ordinului de încetare a mandatului viceprimarului din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a solicitat, ieri, precizări de la Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD referitoare la respectarea procedurilor de excludere din partid a consilierului local Bogdan Loghin, viceprimar al municipiului Rădăuţi, în vederea emiterii ordinului de constatare a încetării înainte de termen a mandatului.

Prefectul a solicitat printr-o adresă să i se comunice dacă au fost respectate toate normele statutare privind stabilirea şi aplicarea sancţiunii de excludere; dacă a fost emisă o hotărâre a Comitetului Executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava de menţinere a excluderii din partid, adoptată de organizaţia locală din Rădăuţi. Prefectul a solicitat să i se transmită inclusiv dovada că hotărârea i-a fost comunicată lui Bogdan Loghin. De asemenea, PSD trebuie să mai informeze dacă legalitatea excluderii a fost contestată de cel în cauză şi trebuie să-şi asume răspunderea că, în cazul în care sancţiunea va fi anulată de instanţă pe motiv că nu s-au respectat normele statutare, va achita eventualele despăgubiri la care ar fi îndreptăţit consilierul local pentru perioada dintre emiterea ordinului prefectului de încetare a mandatului înainte de termen şi data repunerii în drepturi.

Solicitarea prefectului este motivată de situaţii anterioare în care aleşi locali care şi-au pierdut mandatul înainte de termen, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului din partea căruia au candidat şi au fost aleşi, au atacat deciziile în instanţă şi au avut câştig de cauză. 

Viceprimarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a fost exclus, în data 29 octombrie a.c., din PSD, partid pe listele căruia fusese ales consilier local la alegerile din anul 2016. În aceste condiţii, conform legii, Loghin pierde calitatea de consilier local şi de viceprimar.

După excludere, Bogdan Loghin a declarat că este dezamăgit de „motivele puerile” invocate pentru sancţionarea sa, dar că nu se mai regăseşte în echipa PSD şi că nu va contesta decizia de partid. De asemenea, şi-a anunţat intenţia de a candida anul viitor pentru funcţia de primar de Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava a solicitat precizări suplimentare de la PSD, în vederea emiterii ordinului de încetare a mandatului viceprimarului din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Suceava a solicitat precizări suplimentare de la PSD, în vederea emiterii ordinului de încetare a mandatului viceprimarului din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei