Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 259 (7260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Planul diabolic al unor dealeri de droguri: voiau să îi dea steroizi în loc de ecstasy unui cumpărător pe care intenţionau să-l tâlhărească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, au acţionat acum câteva zile pentru a stopa o tranzacţie de ecstasy, în valoare de 25.000 de lei, însă şi un act de violenţă pe care îl pregăteau câţiva tineri faţă de cumpărătorul drogurilor. Practic, acţiunea în forţă, cu filaj şi opriri în trafic, nu putea fi amânată pentru că viaţa cumpărătorului putea fi pusă în pericol, au subliniat procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava.

 

Opt tineri sunt după gratii după acţiunea DIICOT

Săptămâna trecută, pe 29 octombrie, structurile de combatere a crimei organizate au acţionat în forţă, pe trei linii: dealerii care aveau asupra lor cantitatea de ecstasy, intermediarii şi cumpărătorul. Intermediarii sunt cei despre care sunt date că pregăteau o acţiune violentă asupra cumpărătorului, căruia voiau să îi dea steroizi în loc de ecstasy şi să îl tâlhărească de suma de bani pe care o avea la el – 25.000 de lei.

Opt inculpaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava în acest dosar: Marius Roman, în vârstă de 35 de ani, din Fălticeni, Marian Cornel Naida, zis „Clonţ’”, în vârstă de 34 de ani, din Rădăuţi, Andrei Nicolae Scripcar, în vârstă de 18 ani, din Arbore, Gheorghe Cîmpan, zis „Beton”, de 22 de ani, din Arbore, Sebastiaan Strugariu, în vârstă de 24 de ani, născut şi crescut în Olanda, Vlad Coca, în vârstă de 22 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, Ioan Rostoţchi, zis „Rosti”, în vârstă de 22 de ani, din Rădăuţi, şi Petru Daniel Zalischi, de 22 de ani, din Salcea. Dacă primii cinci arestaţi au legătură direct cu traficul de ecstasy, ultimii trei sunt acuzaţi de trafic de canabis sau etnobotanice.

 

Steroizi în loc de ecstasy pentru atragerea cumpărătorului în scopul tâlhăriei

Potrivit anchetatorilor, drogurile de mare risc au fost aduse din Olanda, prin intermediul unei firme de transport persoane şi colete, de către un cetăţean olandez de naţionalitate română. Este vorba de Sebastiaan Strugariu, prins în trafic, într-o maşină condusă de Marius Roman, în vârstă de 35 de ani, din Fălticeni, despre care sunt date că acţiona cot la cot cu olandezul. Cei doi sunt acuzaţi că se ocupau efectiv de introducerea în ţară de droguri de risc. În maşina în care se aflau cei doi a fost găsită cantitatea de 514 comprimate de ecstasy şi o cantitate mică de canabis.

Marfa urma să ajungă la Marian Cornel, zis „Clonţ”, Andrei Nicolae Scripcar şi Gheorghe Cîmpan, zis „Beton”, care stăteau la Suceava şi urmau la rândul lor să o vândă cumpărătorului final. Doar că cei trei s-au regrupat şi, cu încă un complice, s-au pus de acord să-i sustragă cumpărătorului prin violenţă suma de 25.000 de lei, pe care acesta trebuia să o plătească pentru cele peste 500 de comprimate de ecstasy, rezultă din cercetări.

 

Voiau ca drogurile să le rămână lor şi să le vândă la un preţ mai bun

Planul era ca Andrei Nicolae Scripcar să poarte discuţii cu cumpărătorul într-un loc retras, să îi arate comprimatele cu steroizi (în loc de cele de ecstasy), iar complicii să îl atace pe cumpărător şi să îi ia banii. Suma urma să fie folosită pentru a cumpăra drogurile adevărate aflate asupra lui Marius Roman şi a olandezului, după care să le vândă la bucată, la un preţ mai mare, iar diferenţa să o împartă între ei. Anchetatorii nu au date că dealerii principali aveau cunoştinţă de planul violent al intermediarilor.

 

Acţiunea concentrată de acum câteva zile

Toate aceste detalii erau cunoscute de anchetatori în urma monitorizării grupării, astfel că pe 29 octombrie s-a acţionat concentrat: în primă fază au fost opriţi în trafic Marius Roman şi olandezul care transportau cele peste 500 de comprimate de ecstasy, după care s-a acţionat în municipiul Suceava. Intermediarii au fost ridicaţi din două maşini cu care patrulau prin municipiul Suceava. În una din maşini s-a găsit un spray super-paralizant, despre care se bănuieşte că urma să fie folosit pentru deposedarea cumpărătorului de bani, prin violenţă.

Toţi inculpaţii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

 

Drogurile, trimise din Olanda într-o cutie de detergent

Sebastiaan Strugariu, în vârstă de 24 de ani, născut şi crescut în Olanda, este acuzat că a procurat cantitatea de 516 comprimate ecstasy, pe care le-a băgat într-o cutie de detergent şi, împreună cu alte produse de curăţare, le-a introdus într-un colet pe care l-a expediat spre Boroaia - Suceava, prin intermediul unei firme de curierat. Marius Roman este cel care a preluat marfa de la firma de curierat, cu puţin timp înainte de flagrant. Olandezul a luat ulterior avionul spre România, unde a fost prins în flagrant în data de 29 octombrie.

 

Unul dintre arestaţi aspira să devină poliţist la acţiuni speciale

Dintre inculpaţii arestaţi, Gheorghe Cîmpan, zis „Beton”, este recidivist, iar Marius Roman şi Cornel Marian Naida, zis „Clonţ”, au antecedente penale provenind din condamnări în străinătate pentru furt, tâlhărie şi ultraj, în cazul celui de-al doilea.

Un amănunt interesant este legat de Nicolai-Andrei Scripcar, în vârstă de 18 ani, din Arbore, care locuia în municipiul Suceava şi care îşi depusese dosarul cu actele necesare pentru a intra la Şcoala de Poliţie. Tânărul dorea să devină poliţist în cadrul Serviciului Acţiuni Speciale (luptătorii mascaţi, grupa de elită a poliţiei, pentru intervenţii în forţă). Acesta se lăuda în discuţiile telefonice că prin intrarea în poliţie doreşte „să urce în grad”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul diabolic al unor dealeri de droguri: voiau să îi dea steroizi în loc de ecstasy unui cumpărător pe care intenţionau să-l tâlhărească.
 Vizualizări articol: 4316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Planul diabolic al unor dealeri de droguri: voiau să îi dea steroizi în loc de ecstasy unui cumpărător pe care intenţionau să-l tâlhărească5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei