Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 259 (7260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

De astăzi, formularele pentru diverse solicitări la Spitalul de Urgenţă Suceava pot fi descărcate online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Formularele pentru solicitarea unor documente medicale, precum "Solicitare privind comunicarea documentelor medicale personale", "Declaraţie privind comunicarea documentelor medicale personale" sau "Acordul pacientului privind comunicarea datelor medicale personale" pot fi descărcate, de astăzi, online, de pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a declarat directorul medical al instituţiei, dr. Mircea Macovei. Aceste formulare erau accesibile online şi până acum, pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/pacienti/, însă conducerea spitalului a decis să ofere această facilitate pacienţilor şi pe propria pagină web. 
Astfel, pacienţii care au nevoie de documente medicale pot veni la spital cu formularele gata completate, economisind timp. 
Conform Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003 şi normelor de aplicare în vigoare din decembrie 2016, solicitarea privind comunicarea datelor medicale personale se adresează instituţiei medicale în scris, prin completarea formularului "Solicitare privind comunicarea documentelor medicale personale", iar eliberarea copiilor documentelor medicale solicitate se face după completarea de către pacient a formularului "Declaraţie privind comunicarea documentelor medicale personale".
În cazul în care pacientul vrea să desemneze alte persoane care pot să afle care este starea sa de sănătate, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul şi tratamentul, acesta trebuie să completeze formularul "Acordul pacientului privind comunicarea datelor medicale personale".
Precizăm că, în vara acestui an, Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 a fost modificată în sensul precizării noţiunii de „reprezentant legal al pacientului”, care nu mai este restrâns la membrii familiei, ci şi în afara familiei, cu condiţia ca persoana respectivă să aibă peste 18 ani şi să fie desemnată de pacient prin declaraţie notarială autentică. 
Astfel, conform Legii nr. 150/2019 pentru completarea art. 1 din Legea nr. 46/3003, prin reprezentant legal al pacientului se înţelege “soţul (soţia), copiii, părinţii sau celelalte rude până la gradul al IV-lea ale pacientului, tutorele, precum şi orice persoană cu vârsta de minimum 18 ani împliniţi pe care pacientul o desemnează în acest scop prin declaraţie încheiată în formă autentică, înregistrată în registrul naţional notarial de evidenţă a procurilor şi revocărilor acestora şi care va cuprinde drepturile prevăzute de lege care pot fi exercitate de reprezentant”. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi, formularele pentru diverse solicitări la Spitalul de Urgenţă Suceava pot fi descărcate online.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De astăzi, formularele pentru diverse solicitări la Spitalul de Urgenţă Suceava pot fi descărcate online5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei