sâmbătă, 26 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 251 (7252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Familii fericite – Comunităţi Incluzive

Suceava, gazdă a Simpozionului Naţional de promovare a exemplelor de bună practică vizând prevenirea violenţei domestice şi creşterea gradului de incluziune socială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava a fost joi, 24 octombrie, gazda unui eveniment organizat la nivel naţional, referitor la parteneriatul dintre societatea civilă şi instituţiile guvernamentale, în sfera prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

Simpozionul Naţional „Promovarea exemplelor de bună practică între instituţiile guvernamentale şi cele non guvernamentale, vizând prevenirea violenţei domestice şi creşterea gradului de incluziune socială” a avut loc în sala de evenimente de la Muzeul de Istorie.

Printre participanţi s-au numărat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, Directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, specialişti din cadrul IGPR,  poliţişti din structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii din Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Iaşi, Botoşani, Cluj, Satu Mare, Maramureş, reprezentanţi ai Ministerului Public, reprezentanţi ai Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava, reprezentanţi ai ONG-urilor locale, regionale şi naţionale.

Agenda evenimentului a cuprins o prezentare susţinută de managerul proiectului „Familii fericite – Comunităţi Incluzive”, Angela Zarojanu, o prezentare a primarului Sucevei, Ion Lungu, despre „Parteneriatul  între administraţia publică locală şi societatea civilă -  un factor important pentru prevenirea  violenţei  domestice”, intervenţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, privind „Întărirea capacităţii instituţionale a autorităţilor administraţiei publice locale de gestionare a violenţei domestice”, precum şi prezentarea directorului Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, comisarul Sorin Stănică - „Prevenirea criminalităţii în context european – Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii”.

Situaţia „Bugetele locale şi accesul neîngrădit la servicii sociale şi asistenţă a victimelor violentei domestice” a fost prezentată de Laura Albu, preşedinta Romanian Women's Lobby - Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară, în vreme ce comisarul-şef de poliţie Angela Chirvăsuţă a vorbit despre „Violenţa domestică – aripi şi destine frânte”.

„Feţele violenţei domestice – model de promovare şi conştientizare a efectelor violenţei asupra femeii” au fost prezentate de comisarul de poliţie Anca IFTODI, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar psihoterapeutul Alina Ciupercovici, de la Clinica Aliat, a vorbit despre "Efectele consumului de alcool în episoadele de violenţă în familie. Mecanisme de prevenire".

Evenimentul face parte din proiectul „Familii fericite – Comunităţi Incluzive”, iniţiat de către Asociaţia SEVA – în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava.

Proiectul s-a născut din ideea de a susţine integrarea socială a diverselor categorii sociale expuse riscului de marginalizare, de a lupta pentru prevenirea comportamentelor agresive manifestate asupra femeilor şi nu în ultimul rând de a promova egalitatea de şanse şi non discriminarea în viaţa comunităţii sucevene.

Violenţa domestică este un fenomen global, afectând toate categoriile socio-economice, etnii sau comunităţi.

Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de incluziune socială a cetăţenilor din mediul rural prin dezvoltarea reţelei de suport în cazurile de violenţă domestică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, gazdă a Simpozionului Naţional de promovare a exemplelor de bună practică vizând prevenirea violenţei domestice şi creşterea gradului de incluziune socială.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava, gazdă a Simpozionului Naţional de promovare a exemplelor de bună practică vizând prevenirea violenţei domestice şi creşterea gradului de incluziune socială5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei