Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 251 (7252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva

Comunităţile locale, invitate să se alăture eforturilor de gestionare a faunei cinegetice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, lansează o invitaţie publică conducerilor unităţilor administrativ-teritoriale şi persoanelor interesate să participe, în perioada următoare, la nivelul structurilor teritoriale, ca asistenţi sau voluntari la eforturile de gestionare corespunzătoare a fondurilor şi a faunei cinegetice atribuite Regiei, potrivit legii.

Demersul face parte din procesul de transparentizare a activităţii, asumat de conducerea executivă a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Invitaţia este lansată în contextul în care în ultima perioadă au apărut în spaţiul public diverse comentarii referitoare la felul în care este gestionată fauna cinegetică în calitatea ei de resursă naturală regenerabilă şi de bun public de interes naţional, cu toate că gestionarea acesteia se face după reguli foarte stricte, prevăzute în legi şi regulamente.

Persoanele interesate pot lua contact direct cu realităţile din teren, pot primi explicaţii cu privire la evaluarea populaţiilor de vânat, la regulile şi metodele privind recoltarea vânatului, la perioadele şi sezoanele de vânătoare, la cotele de recoltă aprobate, la evaluarea pagubelor produse de vânat, la modalităţile de acordare a despăgubirilor prevăzute de legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, obligaţiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice şi proprietarilor de culturi agricole, silvice şi de animale domestice, pentru prevenirea pagubelor, precum şi la orice alte întrebări sau preocupări privind gestionarea durabilă a faunei cinegetice din România.

Activitatea pe linie cinegetică desfăşurată de ocoalele şi direcţiile silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva este permanent monitorizată de personalul autorităţii statului în teritoriu – gărzile forestiere - prin controale tematice periodice sau inopinate în timpul cărora sunt inventariate toate problemele şi sesizările apărute în derularea activităţii, inclusiv modul în care personalul propriu şi-a îndeplinit atribuţiile privind paza fondului şi a faunei.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva gestionează 247 de fonduri cinegetice, distribuite aproximativ uniform pe principalele forme de relief de pe teritoriul României, acestea reprezentând circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel naţional. Celelalte fonduri cinegetice, 89% la nivelul întregii ţări, sunt gestionate de asociaţii de vânătoare, administratorii pădurilor proprietate privată, administratorii pădurilor proprietate a unităţilor administrativ-teritoriale, instituţii publice de cercetare în domeniul cinegetic şi instituţii de învăţământ.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva este o instituţie deschisă dialogului cu toate persoanele interesate şi poate furniza acestora informaţiile de interes public referitoare activităţile sale, inclusiv cele referitoare la gestionarea faunei pe fondurile atribuite.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunităţile locale, invitate să se alăture eforturilor de gestionare a faunei cinegetice.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Comunităţile locale, invitate să se alăture eforturilor de gestionare a faunei cinegetice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei