Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 251 (7252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   24 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Suceava printr-un ceremonial militar şi religios organizat ieri în centrul municipiului Suceava, în parcul Tricolorului. Ceremonialul a avut loc în prezenţa prefectului Mirela Adomnicăi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, a viceprimarilor Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, a şefi de instituţii, suceveni şi numeroşi elevi. Evenimentul a început cu intonarea Imnului Naţional al României, după care oficialităţile au rostit scurte alocuţiuni despre însemnătatea Zilei Armatei Române. Au luat cuvântul comandantul Centrului Militar Judeţean, Mugurel Anton, după care prefectul judeţului, Mirela Adomnicăi, a dat citire mesajului premierului României, Viorica Dăncilă, de Ziua Armatei Române. Mirela Adomnicăi a ţinut să aprecieze în mod special prezenţa unui număr mare de elevi la acest eveniment, ea precizând că patriotismul se cultivă şi prin educaţie. „Mă bucur că avem şi participarea elevilor, pentru că ei sunt generaţia care va prelua ştafeta de la noi. Și noi trebuie să le fim un exemplu în acest sens. Și îi invit să participe şi la celelalte evenimente care vor urma de Ziua Drapelului, Ziua Imnului sau Ziua Drapelului, pentru că asemenea evenimente sunt şi lecţii de istorie”, a spus Mirela Adomnicăi. La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a spus că în numele acestei instituţii vrea să adreseze cele mai calde felicitări şi urări de succes ostaşilor români, celor care reprezintă cu profesionalism ţara şi tuturor instituţiilor statului de al căror sprijin şi încredere are nevoie armata română. De asemenea, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a spus că 25 octombrie este o zi cu rezonanţă, o zi de cinstire pentru eroismul şi sacrificiile prin care, de-a lungul timpului, armata română şi-a îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. „Suntem cu gândul şi la militarii noştri aflaţi departe de casă, în teatrele de operaţiuni, unde reprezintă cu onoare şi demnitate România. Aduc respectul şi recunoştinţa mea în faţa memoriei celor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării şi exprim un sincer omagiu veteranilor de război, pentru care datoria faţă de ţară a reprezentat crezul suprem! Ei ne-au învăţat că dragostea de ţară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte!”, a spus Harşovschi. După alocuţiuni şi o scurtă slujbă religioasă, autorităţile au depus coroane de flori la statuia „Bucovina înaripată”, iar apoi toţi cei prezenţi în centrul Sucevei au putut să urmărească o scurtă paradă militară. Ziua Armatei Române este marcată pe 25 octombrie, în cinstea zilei de 25 octombrie 1944, ziua eliberării ultimelor teritorii din Ardeal de sub ocupaţia trupelor naziste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Armatei Române a fost sărbătorită în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Armatei Române a fost sărbătorită în centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei