Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 251 (7252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

Pacientul căruia i s-a montat proteză de gleznă la Spitalul de Urgenţă Suceava va putea să calce în patru săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Operaţia de protezare a gleznei, efectuată în premieră la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava sub coordonarea profesorului austriac Florin Ramadani, a fost reuşită, la fel ca şi celelalte trei artroscopii, două de gleznă şi una de genunchi, efectuate de aceeaşi echipă. Șeful secţiei Ortopedie din spital, dr. Răzvan Bandac, a declarat, ieri, că au fost cazuri foarte dificile, însă „am reuşit să curăţăm foarte bine articulaţiile, ca pacienţii să fie cât mai bine. Proteza de gleznă este foarte frumoasă şi de o calitate extraordinară”. Pacientul căruia i s-a montat proteza de gleznă va rămâne internat şapte zile, şi după patru săptămâni va putea să calce pe piciorul operat, cu sprijin. Va urma proceduri de recuperare şi kinetoterapie, „ca să profite la maximum de intervenţia făcută”.

Ceilalţi trei pacienţi, doi cu artroscopie la gleznă şi unul la genunchi, au fost externaţi ieri şi îşi pot relua activitatea în 5-7 zile. „Acestea sunt avantajele chirurgiei minim invazive – spitalizare redusă şi beneficii maxime pentru pacient”, a subliniat doctorul Bandac.

Coordonatorul echipei de ortopezi, doctorul Florin Ramadani, a arătat că s-a intervenit chirurgical în cazul unui pacient de 53 de ani cu artroză de gleznă  avansată şi dezaxată, cu o limitare importantă a mişcării, căruia i s-a efectuat o artroplastie totală cu proteză triple A necimentată, intervenţia evoluând fără incidente. „Controlul intraoperator radiologic a evidenţiat o bună poziţionare a protezei. Pacientul poate fi mobilizat începând chiar de mâine. Ulterior se va imobiliza în atelă gipsată 4 săptămâni, după care va face balneofizio-kineto-terapie. Prognosticul acestei intervenţii este foarte favorabil”, a declarat, după intervenţie, profesorul Ramadani.

Acesta a mai spus că va continua „buna colaborare” cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, „în prisma bunei colaborări cu chirurgii de aici şi a afinităţii mele către colectivul acestei secţii”.

Principalul obiectiv al acestei cooperări este dezvoltarea chirurgiei de picior şi specializarea ortopezilor suceveni pe segmente ale piciorului.

 

Ortopezii suceveni se pregătesc să abordeze şi tratamentul fracturilor de bazin

La această oră, în spitalul sucevean nu se tratează fracturile de bazin, pacienţii fiind direcţionaţi către alte spitale, de aceea medicii de aici intenţionează să se supraspecializeze şi pe acest domeniu al chirurgiei ortopedice.

„12% din totalul pacienţilor traumatizaţi au politraumatisme, multe dintre ele implicând fracturi de bazin. Stabilizarea acestora trebuie făcută la un spital cât mai aproape de locul accidentului şi în acest sens va fi făcută  o echipă care să opereze fracturile de bazin chiar aici, local. Aceşti chirurgi vor urma un curs de management al fracturilor de bazin, cel mai probabil în Germania, şi ulterior vor veni la un schimb de experienţă în clinica noastră. Tot aici se vor efectua operaţii pentru diformităţile de picior şi protezare a gleznei, de către o altă echipă constituită tot din chirurgi ai secţiei de Ortopedie. Chirurgia electivă de picior nu este făcută în România şi de aceea vreau să insistăm în această direcţie. În acest sens avem în vedere organizarea unei conferinţe la nivel regional, în care să prezentăm aceste intervenţii de nişă”, a mai spus profesorul Florin Ramadani, mulţumind pentru colaborare „chirurgilor, întregului personal şi managerului Spitalului Judeţean Suceava”. 

Prof. univ. dr. Florin Ramadani, de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria, este unul dintre cei mai renumiţi chirurgi ortopezi din Europa şi joi s-a aflat pentru a doua oară la Suceava în vederea coordonării unei intervenţii chirurgicale de mare dificultate.

Spitalul Wels este unul dintre cele mai bine dotate din Europa şi numărul patru din toată lumea, cu un circuit de circa 340 de milioane de euro pe an şi unde se fac anual aproximativ 6.800 de operaţii de traumatologie şi ortopedie.  

O operaţie de protezare a gleznei costă în Austria 30.000 de euro, iar o artroscopie a gleznei, 9000 de euro. Pacientul sucevean operat joi la spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” şi-a achiziţionat singur proteza, în valoare de 5.000 de euro. Deoarece sunt operaţii care se fac rar şi care nu sunt în programul naţional, protezele de gleznă vor fi plătite de pacienţi. „Important este că operaţia se va putea face la noi la spital şi pacienţii cărora le este recomandată nu vor mai fi nevoiţi să plece în străinătate, unde costurile sunt mult mai mari”, a precizat managerul spitalului, Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientul căruia i s-a montat proteză de gleznă la Spitalul de Urgenţă Suceava va putea să calce în patru săptămâni.
 Vizualizări articol: 2586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacientul căruia i s-a montat proteză de gleznă la Spitalul de Urgenţă Suceava va putea să calce în patru săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei