Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 250 (7251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimbare de destinație

Străzile Aleea Nucului și Libertății au fost transformate oficial în parcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închiderea circulației rutiere și interzicerea parcării mașinilor pe esplanada modernizată din fața Palatului Administrativ, transformată în pietonal, în continuarea celui de la km 0 al Sucevei, a fost urmată de o nouă decizie de Consiliu Local, prin care două străzi au fost transformate în parcări.

Decizia deliberativului local, aprobată cu 12 voturi "pentru", 9 împotrivă și o abținere, vizează schimbarea destinației sectorului de stradă de pe Aleea Nucului (cuprins între esplanada centrală și strada Vasile Bumbac) și a străzii Libertății, aflate de o parte și de alta a Palatului Administrativ, astfel încât acestea să poată fi utilizate ca parcare de cele două instituții.

Certificatul de urbanism emis în acest sens, pentru terenul în suprafață de 822 mp – Aleea Nucului și cel de 608 mp de pe strada Libertății, atestă că ambele sunt domeniu public, proprietate a municipiului Suceava, cât și faptul că pentru schimbarea destinației nu este necesară emiterea unei autorizații de construire și/sau desființare, decât dacă sunt necesare lucrări de construcții.

Mai mult, pentru schimbarea destinației terenului, din stradă în parcare, nu este necesar avizul Poliției Rutiere.

Unii consilieri locali au întrebat ce se întâmplă cu cei care locuiesc în zonă și care parcau până acum mașinile personale pe locurile de parcare existente, pe trotuarele și pe calea de rulare a celor două străzi, în condițiile în care acum destinația principală a acestor spații este de parcări pentru cele două instituții care funcționează în Palatul Administrativ – Prefectura și Consiliul Județean.

„Soluții există. Deja, după ora 16.00, locurile de parcare cu taxă de pe strada Vasile Bumbac sunt gratuite. Ca perspectivă, după ora 16.00 va fi permis accesul și pe spațiile alocate celor două instituții, care au nevoie de locuri de parcare pentru mașinile proprii, cât și pentru cei care vin aici în delegații oficiale etc. Cât despre bariera despre care se spune că ar fi montată ilegal, noi am plătit amenzile primite, le-am contestat în instanță și sperăm că o să câștigăm”, a declarat primarul Ion Lungu.

Intenția anunțată a conducerii Primăriei Suceava de a închide două străduţe din zona centrală, situate în vecinătatea Palatului Administrativ, şi de a le transforma în parcări, pentru Prefectură și Consiliul Județean, a stârnit nemulţumirea oamenilor care locuiesc în imobilele din vecinătate, care au transmis o scrisoare de protest.

Demersul lor nu a fost suficient pentru a opri transformarea celor două străduțe, dar a fost luat în calcul de conducerea municipalității, pentru a le permite accesul locuitorilor din zonă la locurile de parcare libere, după ora 16.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Aleea Nucului și Libertății au fost transformate oficial în parcări.
 Vizualizări articol: 3627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Străzile Aleea Nucului și Libertății au fost transformate oficial în parcări2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei