Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 250 (7251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

22,54 de milioane de lei, necesare pentru realizarea primului tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni au aprobat ieri declanșarea procedurilor legale de realizare a obiectivului de investiții „Ruta alternativă Suceava-Botoșani, etapa II, tronson I”, care cuprinde zona de la intersecția Calea Unirii cu strada Traian Vuia, pe Apeductului, până pe malul râului Suceava.

Lucrarea, de utilitate publică, foarte necesară pentru a prelua o parte din traficul de pe Calea Unirii, din zona centrelor comerciale, necesită realizarea unor lucrări complexe, realizabile în mai multe etape.

Astfel, abia după realizarea studiului de fezabilitate și stabilirea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, delimitarea coridorului de expropiere, identificarea și realizarea lucrărilor de cadastru, evaluarea și despăgubirea terenurilor vizate de expropiere, se va putea trece la partea de construire efectivă, care este de asemeni mai complicată decât pare la prima vedere.

Conform primarului Ion Lungu, care a inițiat proiectul de hotărâre, împreună cu viceprimarul Marian Andronache, realizarea primului tronson presupune mai multe obiective de investiții, cinci la număr, care vor fi licitate separat, pentru ca mai mulți constructori să lucreze în paralel.

Cele cinci obiective de investiții ale tronsonului nr. I, cu o lungime de 1,8 km, sunt:

- drumul, în valoare de 8,6 milioane de lei;

- podețul peste un pârâu, 2,384 de milioane de lei;

- regularizare pârâu – 1,5 milioane de lei;

- canalizare pluvială – 3,336 milioane de lei

- sens giratoriu la intersecția Traian Vuia cu Calea Unirii – 1,8 milioane de lei.

„În total vor fi licitate lucrări de 22,54 milioane lei. Vom face cinci licitații, pentru fiecare obiectiv în parte, să nu ne blocăm într-un singur constructor.

Ne dorim ca de anul viitor să putem circula pe ruta alternativă Suceava – Botoșani, în prima fază până pe strada Energeticianului, urmând ca ulterior să trecem la realizarea etapei II”, a adăugat Ion Lungu.

Noul pod peste apa Sucevei, cel de-al treilea din municipiu, a fost ridicat în patru luni și 20 de zile, fiind realizată structura de rezistență a acestuia, prin turnarea a două culei și trei pile, în septembrie fiind realizată și montarea grinzilor – în total 24.

De acum urmează execuția rampelor care vor conecta podul cu șoseaua de centură pe ambele maluri, amenajarea malurilor Sucevei, în amonte; apoi betonarea și asfaltarea podului.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei are o lungime de 104,4 m carosabil, o lățime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri de o parte şi de alta vor funcționa drept trotuare.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoșani, SC Comir SRL Botoșani și SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Termenul de realizare este de 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22,54 de milioane de lei, necesare pentru realizarea primului tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani.
 Vizualizări articol: 3554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
22,54 de milioane de lei, necesare pentru realizarea primului tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei