Un nou număr al revistei de cultură, informare și opinie „Plăieșii” a văzut lumina tiparului în aceste zile, ediția din luna octombrie fiind editată și tipărită de Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria”, în asociere cu Primăria și Consiliul Local Suceava.
Noul număr are pe copertă copii din Fălticeni îmbrăcați național, „micii răzeși din Fălticeni”, în timp ce pe verso este imaginea monumentului eroilor din Primul Război Mondial din Burdujeni, de lângă sediul primăriei. Recent, arhitectura complexului monumental a fost completată cu noi elemente (poarta bucovineană, stâlpii de lemn și alei de acces pavate) pentru marcarea a 95 de ani de la realizarea operei comemorative. Monumentul a fost reabilitat de Primăria municipiului Suceava, filiala județeană Suceava a Asociației „Regina Maria” Cultul Eroilor și meșterul popular Georgel Nistor.
Revista a fost prezentată deja elevilor de la Școlile 1 și 3 din Suceava, de către maistrul militar principal (r) Dumitru Davidel, care le-a vorbit tinerilor despre sacrificiile eroilor Ion Grămadă, din Primul Război Mondial, și Ion Grosaru, mort în misiune în Irak, în 2007.
Revista „Plăieșii” prezintă în paginile sale povestea veteranului Neculai Beraru, prezent la comemorarea de la Monumentul eroilor din Burdujeni, cu titlul emoționant „În curând noi vom lipsi de la aceste ceremonii închinate eroilor!”, un amplu material semnat de academicianul Ioan-Aurel Pop, cu titlul „Țara Moldovei și unitatea românească” (preluat din revista Convorbiri literare), precum și articolul „Spargerea frontului din Moldova – 23 august 1944” – profesor Ioan Crăciun – Școala Gimnazială Pleșești). Sumarul este mult mai bogat și cuprinde și alte materiale de interes.