Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 250 (7251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul Daniel Popescu a solicitat în Parlament măsuri şi acţiuni urgente în vederea eradicării mafiei lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR ales în diaspora, suceveanul Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură şi silvicultură, a solicitat în Parlamentul României măsuri de stopare a defrişărilor ilegale din ultimii 30 de ani, precum şi a „acţiunilor criminale” ce se derulează în acest moment în pădurile de pe întreg teritoriul României. Deputatul USR a mai propus şi susţinut în Comisia de agricultură mai multe amendamente prin care personalul silvic care asigură paza pădurilor în timpul exercitării activităţii să poată fi dotat cu echipamente specifice, inclusiv armament de serviciu letal şi neletal. În acelaşi timp, Daniel Popescu a adus în atenţie situaţia tăierilor ilegale de pădure din Bucovina, Bistriţa-Năsăud, Neamţ sau Maramureş, dar şi cazul revoltător petrecut în localitatea Strâmbu Băiuţ, din Maramureş, unde un pădurar a fost împuşcat mortal de hoţii de lemne care prădau această regiune. El a insistat asupra faptului că tăierile ilegale de pădure reprezintă un fenomen extrem de îngrijorător, care durează de ani buni de zile şi care pune în pericol viitorul pe termen scurt, mediu şi lung al ţării, fiind necesare măsuri urgente de stopare a acestuia. În acest sens, deputatul USR a depus mai multe amendamente la proiectul de lege pentru modificarea statutului personalului silvic, pentru asigurarea unei protecţii reale a pădurarilor, eliminarea prevederii privind gratificaţia de minimum cinci salarii brute acordate „din oficiu” tuturor silvicultorilor la atingerea vârstei standard de pensionare, şi înlocuirea acesteia cu o gratificaţie diferenţiată, acordată în urma unei evaluări obiective, bazată pe criterii de performanţă măsurabile, a unităţii angajatoare. „Ajungerea la pensionare pentru limita de vârstă nu reprezintă o garanţie a derulării unei activităţi exemplare. De pildă, în propunerea actuală este menţinută măsura recompensării unui pădurar care a ajuns la limita pensionării fără a ţine însă seama de conduita acestuia anterioară şi, de ce nu, poate chiar şi de faptul că unii au primit foloase necuvenite fie pentru a-şi face treaba, fie pentru a nu şi-o face” - a declarat deputatul USR. De asemenea, el a arătat că PSD este incapabil să ofere cadrul legislativ cu adevărat reformator de care au nevoie silvicultorii, care să pună în centrul atenţiei protecţia integrităţii fizice şi profesionale a personalului silvic, încurajarea performanţei şi a echităţii angajaţilor din acest domeniu şi, nu în ultimul rând, eradicarea mafiei lemnului. Daniel Popescu a mai explicat că modificările aduse statutului personalului silvic în Camera Deputaţilor sunt superioare propunerilor iniţiale de la Senat, însă sunt departe de a fi în deplin acord cu realităţile recente din România. Acestea nu pot fi eficiente fără o viziune integrată, cu măsuri complementare la nivelul administraţiei locale, a ministerului de Interne şi a Romsilva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Daniel Popescu a solicitat în Parlament măsuri şi acţiuni urgente în vederea eradicării mafiei lemnului.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Daniel Popescu a solicitat în Parlament măsuri şi acţiuni urgente în vederea eradicării mafiei lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei