Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 247 (7248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O măsură aşteptată

Bărbatul care şi-a pozat fiul cu ştreangul de gât a fost, în sfârşit, arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Duduman, bărbatul care şi-a pozat copilul de numai 2 ani şi jumătate cu ştreangul de gât, a ajuns, în sfârşit, în arest preventiv. Ieri după-amiază poliţiştii de la Siret l-au căutat la domiciliu pe bărbat şi l-au ridicat pentru a-l transfera în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. Pe numele lui Vasile Duduman a fost emis sâmbătă un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru că nu a respectat obligaţiile stipulate prin măsura controlului judiciar. Prin faptul că nu a fost atacată, măsura de arestare preventivă a rămas definitivă ieri, iar la scurt timp individul a fost săltat şi introdus în arest.

A fost nevoie să treacă o lună de zile din momentul în care „Monitorul de Suceava” a sesizat problemele provocate de Vasile Duduman, un pericol în toate sensurile atât pentru copilaşul în vârstă de 2 ani şi 6 luni, cât şi pentru fosta concubină, împreună cu care are băieţelul, şi familia acesteia.

Arestarea lui Vasile Duduman a venit după ce vineri, aşa cum anticipam în numerele trecute ale ziarului nostru, a încălcat din nou interdicţiile care i s-au impus.

Lăsat în libertate sub control judiciar de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi nu s-a liniştit, din contră. Acesta a ignorat din nou interdicţiile clare pe care le are impuse faţă de fosta sa parteneră de viaţă. În primă fază, bărbatul a sunat-o în mai multe rânduri pe Cristina Tcaci de pe un alt număr de telefon, iar vinerea trecută, în jurul orei 15.00, a apărut în faţa magazinului în care lucrează femeia. Din fericire, aceasta nu era singură, a fost sesizată imediat poliţia, iar un echipaj a ajuns la faţa locului. Poliţiştii au constatat ei înşişi că bărbatul a ameninţat-o cu moartea pe fosta concubină, călcând practic în picioare măsurile din controlul judiciar.

 

O relaţie căreia femeia i-a pus punct, însă bărbatul nu a acceptat

În urmă cu aproximativ patru luni, relaţia de concubinaj dintre Vasile Duduman şi Cristina Georgiana Tcaci, din Văşcăuţi, a ajuns într-un punct mort, iar femeia a decis să-i pună capăt. Bărbatul nu s-a împăcat cu această situaţie şi a început să o ameninţe cu moartea pe concubină.

Pe acest fond, bărbatul avea să facă un gest incalificabil. La un final de săptămână, când fiul de numai 2 ani şi ceva al celor doi se afla acasă la Vasile Duduman, acesta i-a trimis fostei concubine o fotografie pe o reţea de socializare. În imagine apare băieţelul căruia i s-a pus la gât un ştreang improvizat dintr-o curea sau un cordon, iar în discuţii bărbatul a ameninţat că-l va omorî pe micuţ. Aceasta după ce, în prealabil, o ameninţase pe Cristina Tcaci că va deschide butelia şi atât el cât şi copilul vor muri asfixiaţi.

 

Ordin de protecţie emis de judecători, încălcat de două ori de acelaşi Duduman, care, chiar şi aşa, a rămas în libertate

Pe data de 18 septembrie 2019, un magistrat de la Judecătoria Rădăuţi a emis, la solicitarea femeii terorizate, o decizie de protecţie, prin care îl obliga pe Vasile Duduman să nu se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de fosta concubină şi copilul minor al celor doi. De asemenea, s-a mai stabilit ca bărbatul să nu se apropie la mai puţin de 100 de metri de locuinţa Cristinei Tcaci şi la aceeaşi distanţă faţă de locul de muncă, din Siret, al femeii. În plus, instanţa a decis ca Vasile Duduman să nu aibă nici un fel de contact cu fosta concubină, respectiv prin telefon, e-mail, corespondenţă, direct sau prin orice altă modalitate.

Acesta a încălcat acest ordin de protecţie emis de instanţă de două ori. Chiar şi aşa, pus sub acuzare pentru noi infracţiuni, respectiv ,,nerespectarea hotărârii judecătoreşti”, „lovire sau alte violenţe”, „ameninţare” şi „distrugere”, bărbatul a fost lăsat în continuare în libertate, sub control judiciar. A urmat, pe aceeaşi linie, ultima încălcare, de această dată a controlului judiciar.

 

El minimalizează totul, ea se teme pentru viaţa ei

Relaţia celor doi s-a deteriorat în momentul în care au pierdut al doilea copil pe care l-au avut.

Vasile Duduman a vorbit la finele lunii septembrie în faţa unui reporter „Monitorul de Suceava” cu privire la ce a făcut. El a avut o atitudine prin care şi-a pus cenuşă în cap faţă de ce a făcut cu propriul fiu şi a încercat să minimalizeze ce a făcut faţă de fosta parteneră de viaţă.

„I-am pus ştreangul, dar o fracţiune de secundă a durat şi l-am luat imediat că mi-am dat seama că nu e bine şi ştiu ce înseamnă şi nu vreau să fac rău la răul care l-a făcut ea (n.r. - fosta concubină)”, a spus Vasile Duduman, care o acuză pe femeie că ar fi provocat moartea celui de-al doilea copil pe care l-au avut împreună, aspect care este infirmat de actele medico-legale.

Bărbatul a admis şi faptul că a ameninţat-o cu moartea pe Cristina Tcaci, dar a pus totul pe seama nervozităţii. De partea cealaltă, femeia se afla într-o stare de temere continuă.

„I-am zis că gata, s-a terminat totul şi a venit din străinătate. M-a ameninţat că mă omoară, că îmi dă cu acid pe faţă şi mă desfigurează, că dacă el nu mă poate avea să nu mă aibă nimeni, eu şi copilul vom ajunge lângă fată (n.r. - copilul celor doi decedat în urmă cu circa un an), iar el va ajunge la puşcărie”, a relatat Cristina Tcaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care şi-a pozat fiul cu ştreangul de gât a fost, în sfârşit, arestat.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbatul care şi-a pozat fiul cu ştreangul de gât a fost, în sfârşit, arestat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei