Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 247 (7248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Mandat de arestare pentru vicoveanul care a încercat să violeze o tânără, după ce a violat o bătrână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul din Vicovu de Jos care a atacat şi lovit o tânără în vârstă de 21 de ani a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuţi pe o perioadă de 30 de zile pentru infracţiunea de tentativă de viol. Din probatoriul strâns de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti a reieşit clar că Ionel Dorel Aga a avut intenţia de a agresa sexual fata, astfel că procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a formulat propunere de arestare.

Cazul este unul delicat şi a dat mari bătăi de cap poliţiştilor, în condiţiile în care Ionel Dorel Aga a comis în urmă cu câteva luni de zile un viol asupra unei bătrâne în vârstă de 72 de ani, a fost arestat, însă a scăpat de răspundere după ce victima şi-a retras plângerea.

 

Tentativa de viol care l-a readus după gratii

 Sâmbăta trecută, seara, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Vicovu de Jos, în timp ce se deplasa spre domiciliu însoţită de sora sa, cu un an mai mică, a fost atacată pe o uliţă din Vicov de un individ beat, care i-a aplicat un pumn în faţă şi a trântit-o la pământ. Fata de 21 de ani s-a luptat cu individul şi, ajutată şi de sora sa, a reuşit să scape din mâinile lui. Ea şi-a alertat tatăl, care a sesizat la rândul lui poliţia. Atacatorul a fost recunoscut în persoana lui Ionel Dorel Aga, în vârstă de 33 de ani, localnic din Vicovu de Jos. În urma agresiunii tânăra şi-a pierdut un dinte. Poliţiştii şi-au dat seama în scurt timp cu cine au de a face, având în vedere şi faptul că se aşteptau ca Aga să mai încerce o agresiune sexuală.

 

Violul asupra unei bătrâne de 72 de ani

Individul a rezistat în libertate doar în jur de şase luni de zile. 

În seara zilei de 12 aprilie a.c., în timp ce era singură în locuinţă, o femeie în vârstă de 72 de ani, din Vicovu de Jos, a fost atacată în casă de un individ.

Înainte de a intra peste femeie, pentru a nu fi recunoscut, agresorul a deşurubat becul din camera prin care a intrat. Violul a durat mai bine de trei ore, a rezultat din cercetări, perioadă în care Ionel Dorel Aga a ameninţat-o pe femeie cu moartea pentru a-şi duce la îndeplinire poftele animalice.

Totul s-a terminat abia în momentul în care, într-un moment de neatenţie al agresorului, femeia a reuşit să fugă din casă şi să strige după ajutor, alertându-şi vecinii.

Autorul a fost prins de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti şi arestat de judecători la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Din păcate, ulterior, bătrâna a fost convinsă să-şi retragă plângerea, în schimbul unei sume de bani.

Această împăcare nu s-ar fi putut produce dacă legislaţia penală modificată acum câţiva ani nu ar permite posibilitatea împăcării dintre părţi, în cazurile de viol.

Este al treilea caz din acest an din judeţul Suceava în care un autor de viol iese de după gratii după ce victima îşi retrage plângerea. Cel puţin la fel de şocant este şi cazul unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din Valea Moldovei, care a violat o femeie, a scăpat de răspundere prin împăcare, şi a mai violat şi o a doua. Modul de operare a fost acelaşi: victimele au fost urmărite la ore târzii, în timp ce mergeau de la muncă spre casă, au fost lovite, terorizate şi violate  la marginea drumului.

Aceste cazuri, coroborate cu altele din ţară, duc la concluzia că riscul de recidivă la autorii de fapte de viol este mare, astfel că încetarea răspunderii prin împăcarea părţilor se dovedeşte a fi o prevedere foarte periculoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandat de arestare pentru vicoveanul care a încercat să violeze o tânără, după ce a violat o bătrână.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mandat de arestare pentru vicoveanul care a încercat să violeze o tânără, după ce a violat o bătrână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei