Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 247 (7248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Proiectul european „Von der Heiligkeit zum Alltag” a fost lansat la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul european „Von der Heiligkeit zum Alltag” (De la sacru la viaţa cotidiană)a fost lansat recent la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi. Obiectivele principale ale proiectului sunt modelarea atitudinilor elevilor într-un spirit de înţelegere şi toleranţă reciprocă, promovarea necesităţii învăţării limbilor străine ca instrument de comunicare de bază în Europa, creşterea prestigiului şcolii în mediul local, îmbunătăţirea abilităţilor lingvistice ale profesorilor, dobândirea de noi experienţe de predare, instrumente metodologice şi împărtăşirea propriilor bune practici şi activarea instituţiei în diseminarea proiectului în presa locală, revista şcolii, pe site-ul şcolii. Lansarea proiectului, proiect realizat cu finanţare de la Comisia Europeană, a avut loc în cadrul unei întâlniri de informare la care au participat cadrele didactice din şcoală, reprezentanţi ai elevilor, părinţi şi invitaţi. Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu alte ţări pe o perioadă de doi ani şcolari, 2019-2021, şi face parte din programul Erasmus Plus. Mai precis, este un parteneriat strategic între şcoli din cinci ţări europene: România, reprezentată de  Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuţi, Polonia, ţara coordonatoare, Italia, Turcia şi Lituania. Proiectul în ansamblu are o valoare totală aprobată de 156.690 de euro, din care şcoala va dispune de un grant de 29.220 de euro. Grupul ţintă vizează elevii Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă”, aflaţi la vârsta la care se construieşte conştiinţa lor socială, spirituală şi cetăţenia democratică, iar din echipa de proiect fac parte prof. limba germană Daniela Nanu (coordonator), directorul unităţii, prof. Petru Nicuţă, director adj., prof. Radu Munteanu, prof. înv. primar Anca Irinciuc, prof. înv. primar Ramona Cherniciuc şi prof. înv. primar Camelia Șerban. Iniţiatorul  proiectului ”Von derHeiligkeit zum Alltag” este şcoala parteneră din Tarsus - Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul european „Von der Heiligkeit zum Alltag” a fost lansat la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Proiectul european „Von der Heiligkeit zum Alltag” a fost lansat la Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei