Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 242 (7243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Maricela Cobuz consideră că „după guvernarea haotică ce va urma” românii vor aprecia mai mult PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că românii vor aprecia mai mult PSD după „guvernarea haotică” ce va urma. Maricela Cobuz a spus că România merită mai mult decât o guvernare de austeritate, haotică, iar românii nu merită o nouă ”apocalipsă economică” marca PNL.

„Merităm mai multă decenţă, iar guvernarea de dreapta trebuie să continue programul de guvernare, să continue creşterea salariilor şi a pensiilor conform legislaţiei în vigoare. Guvernarea PSD a avut realizări în educaţie, sănătate, infrastructură, agricultură şi în toate celelalte domenii, aşa cum au fost menţionate în programul de guvernare. PNL şi celelalte partide care doresc să guverneze trebuie să asigure la timp plata pensiilor, a salariilor, a subvenţiilor, buna desfăşurare a campaniei electorale, dar trebuie să îşi asume guvernarea pe care o vor avea. Din câte putem observa, nici măcar partidele care şi-au dorit guvernarea şi au semnat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă nu mai vor acum să guverneze, pentru că nu sunt pregătite pentru acest lucru”, a precizat Cobuz.

Ea a adăugat că PNL propune un premier care vede interesele personale mai presus de cele ale românilor şi pentru care românii nu reprezintă o prioritate. Deputatul USR vrea alegeri anticipate, PRO România recunoaşte, prin declaraţiilor liderilor de partid, că este o perioadă dificilă, iar Ludovic Orban se vrea premier şi vrea „guvernul meu”. „Nu există nici o înţelegere până în prezent, iar acuzaţiile pe care le-au adus guvernării PSD se vor contura în guvernarea lor: scumpiri şi tăieri de salarii, pensii, subvenţii, retragerea voucherelor de vacanţă, impozitarea IT-iştilor, creşterea TVA-ului şi altele. Mai mult, au refuzat semnarea Pactului Naţional pentru Bunăstarea Românilor, ceea ce reiterează că nu sunt alături de români”, consideră Maricela Cobuz.

Ea a arătat că până acum opoziţia nu a realizat nimic plauzibil pentru România, ci doar a instigat la dezbinare, ură şi proteste faţă de români şi instituţiile statului. ”PSD este singurul partid care şi-a asumat cu adevărat guvernarea şi a guvernat pentru români şi pentru dezvoltarea României. PSD a guvernat pentru buna creştere economică a României, şi după cum afirmă şi Banca Mondială avem o creştere economică de 4,2%”, a explicat Cobuz. Ea a adăugat că Guvernarea PSD a adus o creştere de 35,2% la PIB-ul României, ajungând la suma de 858 de miliarde de lei, câştigul salarial mediu net a ajuns la suma de 3.044 de lei în luna august 2019, pensia minimă a crescut la 704 lei, iar rata şomajului a scăzut la 3,8%, faţă de 5,4% cât era la preluarea guvernării în 2016. „Am investit în economia românească mai mult de 40 de miliarde de lei net, iar investiţiile străine au ajuns la aproape 3 miliarde de euro.

De asemenea, rata de absorbţie a fondurilor de la Uniunea Europeană a ajuns la 32%, faţă de 7% cât era în guvernarea Cioloş, iar rata de contractare a fondurilor UE a crescut la 83%”, a spus Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz consideră că „după guvernarea haotică ce va urma” românii vor aprecia mai mult PSD.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Maricela Cobuz consideră că „după guvernarea haotică ce va urma” românii vor aprecia mai mult PSD1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei