Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 242 (7243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Preşedintele României inaugurează astăzi noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este inaugurat astăzi, la ora 10.00, de preşedintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele ţării a onorat astfel invitaţia pe care i-a făcut-o Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, instituţia tutelară a unităţii medicale, de a veni să vadă „unul dintre cele mai moderne şi complexe ambulatorii din spitalele din România”.

Referitor la prezenţa preşedintelui ţării la unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa comunităţii sucevene şi pentru spital, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că este „un semn de preţuire din partea preşedintelui pentru ceea ce facem noi în domeniul sănătăţii, mai ales că preşedintele a şi decorat spitalul judeţean”.

În ceea ce priveşte construirea de la zero, în doar un an, a unui ambulatoriu de cinci ori mai mare decât cel actual, Flutur a precizat că a fost un răspuns la o necesitate, anume creşterea numărul de pacienţi, de la 45.000 în 2009, la 150.000 în prezent, „cu tendinţă să ajungem la 200.000”. Preşedintele CJ a explicat că proiectul a început cu finanţare de la Consiliul Judeţean şi de la spital, iar după începerea construcţiei, la finalul anului 2018, Comisia Europeană a aprobat decontarea din fonduri europene a segmentului de construcţii montaj, adică circa 6,5 milioane de euro. „Avem acum un ambulatoriu cu internare de zi, cu dotări de ultimă generaţie în ce priveşte aparatura medicală, cu ultima tehnologie în tratamentul de pietre la rinichi şi multe altele”, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur.

 

Lângă spital se va deschide un centru de permanenţă, în care asistenţa medicală va fi asigurată de medicii de familie

De asemenea, acesta a anunţat că pentru „scăderea presiunii pe spitalul judeţean şi pe Unitatea de Primiri Urgenţe”, în incinta unităţii medicale se va deschide şi un centru de permanenţă, în care asistenţa medicală va fi asigurată de medicii de familie. Este vorba despre o clădire preluată de la DSP, în apropiere de poarta B a spitalului. 

„Acest ambulatoriu cu internare de zi, în premieră în ţară, scade presiunea asupra spitalului judeţean, face o legătură mai bună cu medicii de familie şi poate rezolva mai eficient cazurile care nu necesită internare în spital. De când a trecut spitalul în subordinea CJ, s-au alocat fonduri de peste 65 de milioane de euro, fie de la bugetul european, fie de la bugetul judeţean şi de la spital, cu sprijin şi de la Primăria Suceava, care au schimbat înfăţişarea şi funcţionarea acestui spital. La acreditare a primit una din cele mai mari note din România, clasându-se în primele patru. Aici trebuie să apreciez meritul spitalului şi al managerului Rîmbu, cu care am făcut echipă şi împreună cu care am finanţat consistent acest spital”, a declarat Gheorghe Flutur.

Proiectul de reorganizare a Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost realizat în numai un an de zile şi a prevăzut extinderea spaţiului de la 850 de mp, la 4.100 mp, într-o clădire nouă, cu circuite funcţionale, modernizarea şi completarea dotării ambulatoriului spitalului în vederea asigurării unor servicii medicale complexe, cu respectarea standardelor de calitate, şi creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor conform strategiei de dezvoltare a unităţii medicale.

Astăzi, după inaugurarea oficială, unitatea medicală organizează şi conferinţa-dezbatere „Dezvoltarea asistenţei medicale în ambulatoriu – soluţie eficientă pentru creşterea performanţei sistemului de sănătate”, printre invitaţi numărându-se reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ai Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, reprezentanţi ai corpului medical, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele României inaugurează astăzi noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Preşedintele României inaugurează astăzi noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei