Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 224 (7225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceremonial

Monumentul eroilor de la Spătăreşti va fi sfinţit mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 26 septembrie, de la ora 11.00, pe Dealul Spătăreşti, la troiţa ridicată în amintirea ostaşilor Regimentului „2 Grăniceri” şi Regimentului „16 Dorobanţi”, va avea loc un ceremonial religios-militar cu prilejul sfinţirii. Manifestarea este organizată de Asociaţia Umanitară „Credinţă şi Faptă” Fălticeni, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Primăria Fântâna Mare.

Preşedintele Asociaţiei Umanitare „Credinţă şi Faptă” Fălticeni, preot militar iconom stavrofor Cătălin Simion, a spus: „Anul acesta s-au împlinit 101 ani de când, lângă oraşul Fălticeni, armata română a dat încă o dată dovadă de curaj şi vitejie, în lupta de la Spătăreşti, unde aproximativ 500 de ostaşi români s-au opus, au oprit şi au dezarmat aproape 10.000 de soldaţi ruşi. În noaptea dintre 27 şi 28 ianuarie 1918, s-au aflat faţă în faţă Corpul II Armată rus, avându-l ca şef de Stat Major pe măcelarul Moina Podolski, şi forţele române, care au fost reprezentate în principal de trupele Regimentului 2 Grăniceri şi subunităţi din Regimentul 16 Infanterie şi Regimentul 25 Artilerie. A fost o confruntare militară sângeroasă, care a fost începutul unei lungi perioade de conflict între România şi Rusia sovietică. Prin marea victorie a românilor au fost salvate de la distrugere în principal oraşul Fălticeni, dar şi partea de sud a Bucovinei, cu toate valorile materiale şi spirituale, împreună cu numeroase alte zone locuite de români, aflate pe direcţiile probabile de retragere ale trupelor ruseşti. 

Este una dintre marile fapte de vitejie ale ostaşilor români, având în vedere disproporţia dintre cele două tabere, cât şi contextul în care a avut loc bătălia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monumentul eroilor de la Spătăreşti va fi sfinţit mâine.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Monumentul eroilor de la Spătăreşti va fi sfinţit mâine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei