Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 224 (7225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Biserica din Unceşti a oferit ghiozdane echipate pentru toţi elevii din sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La început de an şcolar, copiii din satul Unceşti, comuna Buneşti, care sunt înscrişi la o unitate de învăţământ, au primit cadou ghiozdane cu rechizite şcolare. Acţiunea derulată de Biserica „Sfântul Nicolae” Unceşti a pornit de la bucuria de a dărui şi a ajuta elevii manifestată  de Înaltpreasfinţitul Pimen, ierarhul cu inimă de apostol, şi de la preacucernicul părinte doctor Adrian Dulgheru, protopopul de Fălticeni. Aşa cum am aflat de la preot profesor dr. Florin Grigorescu, parohul Bisericii „Sf. Nicolae” Unceşti, alături de cuvinte vii, Înaltpreasfinţitul Pimen a dăruit cruciuliţe, cărţi, scrieri didactice vechi şi foarte importante tuturor şcolarilor bucovineni şi, când a fost nevoie, case frumoase au fost ridicate cu palmele, sufletul şi priceperea lui. Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a realizat numeroase proiecte de ajutorare a spitalelor, mănăstirilor, bisericilor, persoanelor cu situaţii delicate şi copiilor.

 

Bucuria de a dărui şi a sprijini educaţia

„Anul acesta, la început de an şcolar, protoieria Fălticeni a dăruit ghiozdane cu rechizite pentru 100 de elevi din toate parohiile. Când la Unceşti am primit 12 ghiozdane cu rechizite pentru copiii cu situaţii materiale precare, m-am gândit că acest proiect mamă poate naşte pui. Aşa am iniţiat proiectul <Ghiozdane cu rechizite pentru zile de şcoală fericite!>, un proiect care are un parcurs minunat. Am făcut un anunţ între prieteni pentru a sprijini copiii din satul Unceşti ca să aibă un început de an şcolar fericit şi pentru a ajuta familiile care îşi doresc copii educaţi, şcolarizaţi, dar de multe ori se confruntă cu situaţii materiale extrem de dificile. Pentru că pe toţi îi consider copiii mei, pentru că simt, cred şi trăiesc relaţia cu parohienii ca una de veritabilă, de mare familie, am extins dorinţa de a dărui de la cei aflaţi în nevoie la toţi copiii din sat",  a precizat preotul profesor Florin Grigorescu, parohul bisericii „Sf. Nicolae” Unceşti. Acesta a mai adăugat că câteva familii inimoase din Fălticeni şi Suceava şi-au încurajat prietenii şi aşa s-au adunat fondurile necesare pentru a pregăti 100 de ghiozdane cu rechizite pentru toţi preşcolarii, şcolarii care învaţă la Unceşti şi liceenii din sat care îşi continuă studiile în Fălticeni, Suceava sau în alte oraşe. Mare bucurie am trăit toţi la Praznicul Naşterii Maicii Domnului, în ajun de început de an şcolar 2019-2020, când, după rugăciunile de binecuvântare a copiilor pentru a avea un an şcolar bun, am dăruit, pe clase, nominal, mult aşteptatul ghiozdănel cu rechizite.

Am sentimentul că cei care au dăruit vor primi înapoi ceva din zâmbetul, exuberanţa şi împlinirea acestor copii. Văzând câtă solidaritate la bine există între fii Bucovinei, mi-am reiterat astăzi susţinerea că neamul românesc are încă numeroase resurse pentru a duce mai departe credinţa darnică, vie, milostivă şi altruistă a strămoşilor noştri. Primeşte Doamne în Împărăţia Ta jertfa iubitoare a celor buni!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica din Unceşti a oferit ghiozdane echipate pentru toţi elevii din sat.
 Vizualizări articol: 1817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica din Unceşti a oferit ghiozdane echipate pentru toţi elevii din sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei