Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 224 (7225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de admitere

Doi dintre cei cinci bacalaureaţi de 10 din judeţ au ales USV. Instituţia înregistrează cei mai mulţi boboci din ultimii opt ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalul concursului de admitere din acest an, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) informează că instituţia a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii opt ani, cu peste 4.000 de noi studenţi care s-au înmatriculat la ciclurile de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Gradul de atractivitate al programelor de studiu oferite de USV poate fi măsurat şi prin procentele care indică creşterea numărului de studenţi înmatriculaţi anul acesta pe fiecare ciclu de studii, comparativ cu anul 2018. „Totodată, precizăm că, dintre cei cinci absolvenţi de liceu cu media 10 la bacalaureat din judeţul Suceava, doi au ales să studieze la USV, optând pentru Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză”, menţionează Universitatea prin intermediul unui comunicat de presă.

Un total de 2.712 candidaţi admişi s-au înmatriculat la programele de studii universitare de licenţă aflate în oferta USV din acest an, o creştere cu aproximativ 10% prin comparaţie cu anul precedent. Dintre aceştia, 1.495 vor beneficia de unul din locurile bugetate, 300 fiind etnici români de pretutindeni şi străini.

 

Programele noi, ocupate integral într-o singură sesiune de admitere

USV evidenţiază interesul deosebit generat de noile programe de licenţă dezvoltate de USV în acest an, Psihologie şi Asistenţă medicală generală, care şi-au ocupat toate locurile (bugetate şi cu taxă) într-o singură sesiune de admitere.

Studiile universitare de masterat s-au dovedit, de asemenea, atractive: la finalul concursului de admitere, la cele 33 de programe s-au înmatriculat 1.202 candidaţi, o creştere cu peste 3% faţă de anul 2018. Dintre aceştia, 816vor beneficia de unul din locurile bugetate, 161 fiind etnici români de pretutindeni şi străini. În ceea ce priveşte studiile de doctorat, USV începe anul universitar 2019-2020 cu 92 de noi doctoranzi, 61 ocupând locuri bugetate, din care 10 sunt etnici români de pretutindeni şi străini.

Informaţii detaliate pot fi obţinute consultând pagina http://www.admitere.usv.ro/.

„Comunitatea academică mulţumeşte tuturor candidaţilor din cele două sesiuni de admitere pentru interesul deosebit acordat şi în acest an programelor de studii ale USV şi le urează spor la studiu şi ani de studenţie cât mai frumoşi!”, conchid reprezentanţii USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dintre cei cinci bacalaureaţi de 10 din judeţ au ales USV. Instituţia înregistrează cei mai mulţi boboci din ultimii opt ani.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Doi dintre cei cinci bacalaureaţi de 10 din judeţ au ales USV. Instituţia înregistrează cei mai mulţi boboci din ultimii opt ani3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei