Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 220 (7221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şansă la viaţă!

Salvaţi Copiii donează aparatură medicală pentru secţiile de terapie neonatală din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Dolheşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii România va dona aparatură medicală vitală secţiilor de terapie neonatală din localităţile sucevene Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Dolheşti, în valoare totală de 28.730 de euro.

Secţia de neonatologie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc va primi patru paturi pe rotile cu saltele, un aspirator de secreţii, un cântar pentru nou-născuţi, un taliometru, un sterilizator de biberoane şi o lampă de fototerapie.

Spitalul Municipal Fălticeni va primi un incubator de terapie, iar Cabinetul medical Dolheşti, un analizor de hemoglobină, un analizor pentru diferenţierea celulelor albe din sânge, un analizor timp de coagulare, un cântar pentru nou-născuţi, un tensiometru şi un taliometru.

Aceasta este cea de-a şasea dotare pe care organizaţia Salvaţi Copiii o face în judeţul Suceava, dotările anterioare având o valoare totală de 112.000 de euro.

 

Şansă la viaţă pentru prematuri

Toate dotările au fost posibile şi datorită contribuţiei comunităţii locale care, fie în postura de societate comercială, fie în cea de persoană fizică, a donat prin SMS la 8844 cu textul „salvez”, a participat şi a susţinut organizarea Maratonului Cetăţii Suceava 2018, ediţia a II-a, şi a direcţionat 2% din impozitul pe venit.

Preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat: “Dotarea maternităţilor din întreaga ţară este, din punctul de vedere al necesităţii, o prioritate vitală pentru România. Până ajunge şi o prioritate pentru politicile publice, e nevoie de acţiunea şi de solidaritatea noastră. Toţi nou-născuţii au dreptul la viaţă şi, de multe ori, aceasta depinde de un incubator, un ventilator de suport respirator sau de altă aparatură medicală necesară”.

 

Maratonul Cetăţii Suceava, ediţia a III-a

Până la sfârşitul anului, numărul maternităţilor dotate în cadrul programului de combatere a mortalităţii infantile, derulat de Salvaţi Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente.

„Pentru a ne atinge şi anul acesta obiectivele, Salvaţi Copiii - Filiala Suceava organizează sâmbătă, 21 septembrie 2019, a III-a ediţie a Maratonului Cetăţii Suceava. Cei care doresc să se alăture evenimentului pot afla mai multe informaţii pe www.maratonulcetatiisuceava.ro”, a transmis Camelia Iordache, preşedinta Salvaţi Copiii - Filiala Suceava.

 

Mecanisme de finanţare

Chiar dacă rata mortalităţii infantile a scăzut în România, în ceea ce priveşte media pe ţară, de la 10 la mia de copii născuţi vii, în 2012, la 6,5 la mie, conform datelor provizorii furnizate de INS pentru 2018, în judeţul Suceava rata mortalităţii infantile a crescut de la 7,1 în 2017, la 8,6 la mia de copii născuţi vii în 2018.

Salvaţi Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalităţii infantile, mecanisme de finanţare care să acopere componenta de intervenţie, pentru că salvarea vieţilor copiilor născuţi prematur este o urgenţă.

Pentru că viaţa unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiţia pe care o facem în maternităţi, Salvaţi Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Trebuie menţionat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcţionată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri şi nu poate depăşi 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvaţi Copiii donează aparatură medicală pentru secţiile de terapie neonatală din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Dolheşti.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvaţi Copiii donează aparatură medicală pentru secţiile de terapie neonatală din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Dolheşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei