Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 220 (7221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deblocare

Bursele elevilor pentru anul şcolar 2018-2019 pot fi acordate după o lungă aşteptare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 900 de elevi din municipiul Suceava vor primi în perioada următoare burse de performanţă, de merit, de studiu sau de ajutor social, în funcţie de categoria la care se încadrează, ca urmare a stabilirii cuantumului acestora pentru anul în curs.

De obicei, aceste burse se acordau în prima jumătate a anului, ele fiind pentru anul şcolar, nu cel calendaristic, numai că, în conformitate cu prevederile legale, valoarea acestora se actualizează anual, prin decizie de Guvern.

Mult aşteptata Hotărâre de Guvern a fost luată abia pe 9 septembrie 2019, fără a se schimba nimic, deşi au existat o serie de propuneri de majorare a valorii burselor.

„Neavând de la Guvern cuantumul lor, nu am putut stabili numărul beneficiarilor.

An de an Ministerul Educaţiei actualizează aceste burse, dar anul acesta a fost unul bramburit. Acum s-a clarificat, cuantumul burselor a rămas la fel, vom calcula împreună cu şcolile şi vom reveni cu numărul total de beneficiari”, a precizat primarul Ion Lungu.

Valoarea totală a burselor şcolare care vor fi acordate de municipalitatea suceveană în 2019 este de 550.000 de lei, fiind prevăzuţi cu 100.000 de lei în plus, la întocmirea bugetului pentru anul în curs.

Conform deciziei de Consiliu Local aprobată joi, privind acordarea acestor burse de la bugetul Sucevei, pentru anul şcolar 2018-2019 există patru categorii de burse:

1. de performanţă, în valoare de 100 de lei,

2. de merit - 80 de lei,

3. de studiu – 60 de lei,

4. de ajutor social – 60 de lei.

Bursele de performanţă se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şi concursuri şcolare la nivel naţional, bursele de merit celor cu rezultate similare, dar la nivel judeţean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social, celor care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, precum şi celor cu situaţii materiale grele).

Bursele se acordă pe perioada cursurilor, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social, care se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare, în limita fondurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursele elevilor pentru anul şcolar 2018-2019 pot fi acordate după o lungă aşteptare.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursele elevilor pentru anul şcolar 2018-2019 pot fi acordate după o lungă aşteptare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei