Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 218 (7219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Peste o treime din drumurile judeţene au fost modernizate în actualul mandat al lui Gheorghe Flutur de președinte al CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în acest mandat al său au fost modernizate peste o treime din drumurile judeţene. Gheorghe Flutur a spus că împreună cu specialiștii Direcţiei Judeţene de Drumuri și Poduri Suceava a făcut o analiză privind stadiul la zi al lucrărilor la drumurile judeţene din judeţul Suceava.

„Putem spune deja că anul 2019 a fost unul bun, în care am reușit să modernizăm sau sunt în curs de a se finaliza în scurt timp lucrările la majoritatea drumurilor judeţene afectate. Este vorba mai exact de 177 de kilometri pe 37 tronsoane de drum”, a precizat șeful administraţiei judeţene. El a declarat că fondurile alocate pentru aceste lucrări provin din trei categorii de surse de finanţare. Gheorghe Flutur a spus că lucrările de reparaţii asfaltice și întreţineri curente s-au făcut din fondurile Consiliului Judeţean Suceava, precum și prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Flutur a precizat că au fost realizate covoare asfaltice pe 28 tronsoane, însumând 115 de kilometri, în localităţi precum Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălănești, Mălini, Straja și Brodina. La acestea se adaugă cinci drumuri modernizate prin lucrări de invertiţii, de 27,1 kilometri, la Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleșa și Soloneţu Nou. Gheorghe Flutur a arătat că prin PNDL se finanţează lucrări la patru drumuri, cu o lungime totală de 35,4 kilometri, la Boroaia, Slatina, Panaci-Glodu și Vulturești-Hârtop. Șeful administraţiei judeţene a adăugat că în momentul de faţă sunt în proceduri de licitaţii încă 127,4 kilometri de drumuri, printre care cele din Coșna sau Bilca.

 

Flutur: „Guvernul nu a fost deloc prietenos cu judeţul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri”

Gheorghe Flutur a mai declarat că pentru axa strategică Suceava – Iași, pe tronsoane care includ Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca până la limita cu judeţul Iași și Suceava-Moara-Frumoasa-Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Costâna până la Dărmănești, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat și va suporta majorarea valorii investiţiei cu peste 70 milioane de lei, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Flutur a precizat că pentru aceste tronsoane s-a reluat procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului.

„Astfel, de la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Judeţean Suceava au fost modernizaţi peste 350 de kilometri de drumuri judeţene, ceea ce înseamnă peste o treime din reţeaua de drumuri judeţene a judeţului Suceava. Sper să fie finalizaţi, fără întârzieri, și cei 127 km care sunt în procedura licitaţie. Pot spune că, deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu judeţul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor judeţene afectate. Doresc și sper ca mai departe lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitaţie. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenţii economici să vină la licitaţii”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o treime din drumurile judeţene au fost modernizate în actualul mandat al lui Gheorghe Flutur de președinte al CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste o treime din drumurile judeţene au fost modernizate în actualul mandat al lui Gheorghe Flutur de președinte al CJ Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei