Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 218 (7219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri

Un proprietar de oi care a depus mai multe reclamații la Poliția Milișăuți a încasat trei amenzi dintr-un foc din partea polițiștilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre proprietarii mari de oi de la Milișăuți se declară în război deschis cu polițiștii din localitate, după ce a încasat trei amenzi de la aceștia, într-o singură zi. Anterior, Vasile Țical reclamase la Poliția orașului Milișăuți mai multe posibile fapte penale, legate de exploatări de balast din pârâul Solcuța și de agresarea unui cioban de la o altă stână.

Vasile Țical spune că polițiști s-au arătat deranjați de insistența cu care depune reclamații și i-au sugerat să își mai estompeze acest elan. Cum Țical a rămas vocal și destul de vehement, săptămâna trecută crescătorul de oi a început să fie luat serios la întrebări.

Polițiștii au venit în control la stâna sa, unde i-au aplicat o amendă de 2.250 de lei, pentru nereguli legate de câinii de la stână. În procesul verbal semnat chiar de șeful Poliției orașului Milișăuți, comisarul-șef Florin Chelba, se arată că pe pășunea din zona Lunca din Milișăuți, Vasile Țical a permis însoțirea turmei sale de ovine de către un număr de cinci câini, care au fost lăsați liberi pe imaș, inclusiv în fondul cinegetic, fără ca aceștia să fie vaccinați.

O altă amendă încasată de Țical a fost pentru lipsa documentelor mașinii cu care se deplasa, iar o a treia pentru adresarea de cuvinte jignitoare, pe care crescătorul le-ar fi adresat polițiștilor, când aceștia i-au solicitat documentele de autorizare a stânei. 

Vasile Țical spune că deține doar patru câini din rasa ciobănesc de Bucovina, dintre care pe unul îl ține legat, iar toți cei patru câini pe care îi are sunt vaccinați și cu documentele la zi și nu sunt agresivi. Alți doi câini identificați de polițiști nu ar fi ai săi, susține crescătorul de oi.

Vasile Țical nu a putut prezenta documentele de sănătate ale câinilor, deoarece nu a fost prezent la control. Anterior, soția crescătorului a fost anunțată de polițiști că se va efectua un control, însă Vasile Țical spune că nu a putut fi prezent.

Procesul verbal de aplicare a amenzii de 2.250 de lei este semnat ca martor asistent de viceprimarul din Milișăuți, Vasile Cazac. Contactat de Monitorul de Suceava, acesta a precizat că a semnat doar pentru a confirma întocmirea procesului-verbal în lipsa lui Vasile Țical și că nu a fost în teren pentru a infirma ori confirma ce a stabilit șeful Poliției Milișăuți.

Vasile Țical va uza de dreptul legal de a contesta amenzile și a depus plângeri la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, în care solicită ca Biroul de Control Intern să verifice modul în care Poliția Milișăuți a acționat față de el.

Polițiștii consideră că și-au făcut doar treaba și au aplicat amenzile în mod legal, iar Vasile Țical are dreptul să le conteste.

Vasile Țical are în proprietate 258 de oi și se plânge că nu este normal să fie „vânat” pentru că a depus reclamații, chiar dacă au fost sau nu justificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proprietar de oi care a depus mai multe reclamații la Poliția Milișăuți a încasat trei amenzi dintr-un foc din partea polițiștilor.
 Vizualizări articol: 3613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un proprietar de oi care a depus mai multe reclamații la Poliția Milișăuți a încasat trei amenzi dintr-un foc din partea polițiștilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei