Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 218 (7219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie la nivel scăzut

Deputatul Ioan Balan reclamă numărul insuficient al dozelor de vaccin antigripal distribuite de Ministerul Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că persoanele din conducerea Ministerului Sănătăţii nu acordă o atenţie suficient de mare prevenţiei în domeniu. El a adus ca argument faptul că dozele de vaccin antigripal, care ar trebui să fie deja la medicii de familie sau unitățile de sănătate publică, nu au ajuns încă, chiar dacă anotimpul rece se apropie cu paşi repezi.

„Potrivit unor informații apărute în spațiul public, Ministerul Sănătății s-a angajat să distribuie 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, începând cu a doua jumătătate a lunii septembrie. Din păcate, chiar dacă numărul poate să pară foarte mare în raport cu anii precedenți, dacă facem o evaluare mai atentă asupra necesarului de doze, putem să observăm că acestea sunt încă insuficiente. Spre exemplu, numai la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava s-a întocmit un necesar de circa 73.000 de doze pentru sezonul 2019-2020, ceea ce înseamnă că necesarul este cel puțin dublu”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, deputatul sucevean s-a adresat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de la care vrea să afle câte doze de vaccin atigripal se vor distribui la nivel național pentru sezonul 2019/2020, şi câte dintre acestea sunt destinate Direcției de Sănătate Publică Suceava. 

Ioan Balan mai vrea să ştie dacă, potrivit metodologiei de vaccinare antigripală, vor continua să beneficieze de vaccinare gratuită copiii, femeile însărcinate, personalul medical care intră în contact cu pacienții, bolnavii cronic și alte categorii.

„Având în vedere că producerea vaccinului antigripal în România, prin intermediul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino>, ar conduce la economii bugetare și la o creștere substanțială a numărului dozelor distribuite, vă solicit să precizați dacă ați avut consultări cu Ministerul Apărării Naționale și când considerați că institutul va putea produce primele doze”, este una din întrebările adresate ministrului Sănătăţii de către parlamentarul liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan reclamă numărul insuficient al dozelor de vaccin antigripal distribuite de Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan reclamă numărul insuficient al dozelor de vaccin antigripal distribuite de Ministerul Sănătăţii2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei