Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 195 (7196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Maricela Cobuz îi transmite lui Ioan Balan că ministrul Sorina Pintea a realizat ceea ce a promis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră ca inoportună solicitarea deputatului PNL Ioan Balan de demitere a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în condițiile în care aceasta a realizat ceea ce a promis. Maricela Cobuz a făcut această afirmație după ce Ioan Balan a solicitat demiterea ministrului Sănătății după tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, în urma căreia au murit cinci pacienți. „Când ești în opoziție este foarte ușor să critici realizările altora, dar când a fost la guvernare, PNL (PDL) a știut doar să eșueze în investiții, tăind salariile medicilor și ale profesorilor, încurajând exodul medicilor și al populației apte de muncă. PSD Suceava îi readuce la cunoștință domnului deputat Balan faptul că Guvernul Boc, prin reforma sistemului spitalicesc, a lăsat România fără 200 de spitale și dispensare. Acest lucru s-a permis în localitățile cu primari PSD, doar de dragul de a câștiga capital electoral pentru alegerile din anul 2012 și de a umple vistieria PDL (actualul PNL) cu bani proveniți din Sănătate. Această strategie electorală a fost susținută și de către Ioan Balan în campania electorală, o mârșăvie incomensurabilă menită să se joace cu sănătatea oamenilor”, a spus Maricela Cobuz. Ea a adăugat că actualul PNL, fost PDL sau PD, a susținut în anul 2006 reducerea unui număr de 5.386 de paturi din numărul total care se afla în România la acea vreme.

 

Cobuz: Sorina Pintea este un ministru competent care a dus la îndeplinire foarte multe promisiuni din programul de guvernare

Maricela Cobuz a arătat că începând cu 1 septembrie 2006 au fost reduse 16 unități sanitare cu paturi la nivelul întregii țări și alte 110 secții din toate spitalele din România. Deputatul PSD de Suceava a amintit că prin Legea privind prevenția în Sănătate, actualul PNL, fostul PDL, a condamnat la moarte pacienții din România, prin închiderea altor spitale. „Legea inițiată de PNL, în anul 2016, a fost un atentat la sănătatea românilor. După ce au tăiat salariile și pensiile, marele PNL, provenit din unificarea cu PDL – cel care a închis spitalele – a lăsat pacientul din România să se lupte singur cu moartea”, a mai arătat Maricela Cobuz. Ea a subliniat faptul că spre comparație, Guvernul PSD a investit și continuă să investească în sănătate și în toate domeniile, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este un ministru competent care a dus la îndeplinire foarte multe promisiuni din programul de guvernare. Deputatul sucevean a dat câteva exemple, spunând că începând cu anul 2017, Guvernul PSD a majorat salariile personalului medical, a investit în infrastructură și în aparatele medicale, chiar și acolo unde primarii sau președinții de CJ au fost de la PNL. „Cel mai concret exemplu pentru suceveni este dotarea  Spitalului Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> din Suceava cu RMN și Angiograf și dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Suceava cu 10 ambulanțe noi și alte 3 pentru UPU”, a declarat Cobuz. Ea a adăugat că anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat sume importante de bani spitalelor din județ. „Așadar, domnule deputat PNL Ioan Balan, cereți demisia unui ministru care a realizat ceea ce a promis. La fel ca și în precedentele cazuri, cereți demisia unor oameni competenți care au făcut multe pentru România și pentru români ca actualul PNL să poată distruge ceea ce s-a realizat”, a mai precizat Maricela Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz îi transmite lui Ioan Balan că ministrul Sorina Pintea a realizat ceea ce a promis.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz îi transmite lui Ioan Balan că ministrul Sorina Pintea a realizat ceea ce a promis1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei