Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 195 (7196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incorigibil

Unul dintre hoții din casele oamenilor de afaceri s-a apucat de furat în timp ce era sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, veche cunoștință a polițiștilor judiciariști suceveni, care se afla sub control judiciar și este trimis în judecată pentru o spargere dată la casa unui om de afaceri din Burdujeni, a fost arestat preventiv din nou, sub acuzația că a comis recent cel puțin două spargeri. Este vorba de Mihai Gabriel Precob, primul hoț prins din gruparea acuzată că a comis mai multe spargeri cu prejudicii mari din casele unor oameni de afaceri din Suceava, fapte petrecute în majoritate în primăvara și vara anului trecut. 

În luna mai a acestui an, judecătorii au admis ca măsura arestului preventiv al lui Mihai Gabriel Precob să fie schimbată în control judiciar. Precob a avut parte la vremea respectivă de clemență din partea judecătorilor după ce petrecuse luni bune după gratii, în arest preventiv.

Marți, 20 august, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de Mihai Gabriel Precob, pentru două fapte de furt comise recent. 

Într-un caz, pe 19 august, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de spargerea unei mașini, în dimineața aceleiași zile. Autorul lăsase bunuri de valoare în mașină, mai exact o borsetă, iar autorul a spart un geam, furând geanta în care erau bani, bunuri și documente personale, valoarea prejudiciului fiind de 5.000 de lei. Polițiștii au recuperat de la autor 4500 de lei.

Ancheta poliției continuă cu privire și la alte fapte de furt comise recent cu același mod de operare.

 

Mihai Gabriel Precob, primul prins din gruparea de spărgători din casele unor oameni de afaceri

Mihai Gabriel Precob este trimis în judecată pentru furtul comis în noaptea de 18 spre 19 iulie 2018, din casa unui om de afaceri din Burdujeni. La vremea respectivă hoții au acționat după ce s-au asigurat că proprietarul este plecat cu familia în concediu. În noaptea menţionată, profitând de faptul că omul de afaceri şi familia acestuia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă, unde au căutat bunuri de valoare.

Prada a fost una foarte consistentă: 20.000 de euro, plus lănţişoare, cercei, brăţări şi pandantive de aur, adică în total peste 30.000 de euro.

Mihai Gabriel Precob a fost singurul care a lăsat urme în casă, astfel că polițiștii judiciariști au reușit să-l prindă. El a recunoscut cu ocazia anchetei care a fost rolul lui în comiterea furtului şi a oferit detalii despre complicii săi.

Mihai Gabriel Precob a fost trimis în judecată pentru furtul din casa omului de afaceri, dar și pentru mărturie mincinoasă, în cazul unei spargeri date la casa fratelui primarului din comuna Slatina.

Ulterior, în acest an, au fost săltați și ceilalți tineri acuzați că au făcut parte din  gruparea de spărgători de case. 

Cătălin Tiberiu Mercheș și Sergiu Nicolae Lahman, ambii din Suceava, sunt judecați pentru mai multe fapte de furt, inclusiv împreună cu Precob, în timp ce alți inculpați sunt judecați pentru complicitate – Cezar Ioan Dumitru și Vasile Marian Pirojec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre hoții din casele oamenilor de afaceri s-a apucat de furat în timp ce era sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 2555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre hoții din casele oamenilor de afaceri s-a apucat de furat în timp ce era sub control judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei