Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 195 (7196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

Tezele candidaților suceveni de la bacalaureat, sesiunea a II-a, vor fi corectate la Bacău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

554 de candidați suceveni au susținut miercuri, 21 august, prima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat, cea la limba și literatura română.

Din cei 760 de candidați înscrişi pentru a susţine testarea, au absentat 206.

„Am trimis spre corectare un număr de 554 de teze, dintre care 429 aparțin elevilor de la profilul real și 125 celor de la profilul uman. În județul Suceava, examenul s-a desfășurat fără incidente”, a menționat prof. Alexandra Chirilă, inspector școlar adjunct, președinta Comisiei Județene de Bacalaureat.

Aceasta a mai menționat că lucrările au fost trimise în județul Bacău pentru a fi corectate.

”La Suceava nu vor fi corectate lucrări în această etapă, însă este posibil ca aici să fie constituit centru de rezolvare a contestațiilor, situație în care tezele vor fi corectate în două centre de evaluare, la Colegiul Național <Ștefan cel Mare> Suceava și Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu> Suceava”, a mai menționat Alexandra Chirilă.

Elevii care au susţinut testarea la limba română au primit două tipuri de subiecte (diferențele au fost doar la ultima cerință a variantei), unele adaptateprofilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic.

La subiectul al III-lea, de la profilul real, elevii au avut de redactat un eseu de minim 400 de caractere, în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui George Călinescu. La profilul uman, elevii trebuiau să redacteze un eseu în care să caracterizeze un personaj dintr-un text narativ studiat, aparținând celor doi autori.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din Marin Preda – „Jurnal intim”, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din „Amurg”, de Vasile Voiculescu, evidenţiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

Examenul la limba și literatura română a început la ora 9:00, iar candidații au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

 

Examenul continuă

Elevii suceveni se vor întoarce în sălile de examen vineri, 23 august, la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), la care s-au înscris cei mai mulți candidați, circa 1.200.

Pe 26 august este programatăproba la alegere a profilului și specializării.

După probele scrise, examenul continuă cu evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română (27, 28 august), evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - 29 august, evaluarea competențelor digitale - 30 august și 2 septembrie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - 2 și 3 septembrie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00. Pe 7 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tezele candidaților suceveni de la bacalaureat, sesiunea a II-a, vor fi corectate la Bacău.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tezele candidaților suceveni de la bacalaureat, sesiunea a II-a, vor fi corectate la Bacău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei