Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 184 (7185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Președintele PNL Suceava atrage atenţia că actualul Guvern PSD ar putea pregăti o nouă Ordonanţă 55

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali şi al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenţia că actualul Guvern PSD ar putea pregăti o nouă Ordonanţă 55, prin care primarii şi aleşii locali au avut posibilitatea, în anul 2014, să plece la alte partide fără să-şi piardă funcţiile. În cuvântul său de la Consiliul Naţional al PNL, Gheorghe Flutur a prezentat unele dintre principale probleme cu care se confruntă administraţiile publice locale, în special cele conduse de liberali. Flutur a vorbit în primul rând de lipsa de predictibilitate.

„Nu putem previziona ce va urma din punct de vedere al bugetului. Am citit că se amână rectificarea bugetară. Uitaţi-vă că legea de bază a finanţelor locale este sluţită cu legile bugetare din fiecare an. Ce a fost anul trecut valabil nu mai este anul acesta. Şi nu este în regulă. Şi spun asta pentru parlamentarii noştri, cărora vreau să le mulţumesc pentru cum se luptă să apere stabilitatea legislativă, dar noi suntem cei care suntem victime la capăt de linie pentru că foarte multe lucruri nu ştim cum se vor desfăşura în continuare”, a spus Flutur.

El a precizat că probleme au apărut şi în urma OUG nr. 114/2018, care afectează grav atât proiectele în derulare, cât şi noile investiţii. „Uitaţi-vă la contractele în derulare. Sunt aproape toate blocate pentru că s-au majorat preţurile la manoperă şi materiale şi nu există fonduri. Autorităţile centrale nu răspund cu clarificări la ceea ce trebuie să facem. Apoi, la proiectele noi nu vin firmele la licitaţie. Sunt probleme şi provocări uriaşe. Şi sigur că din cauza asta nu se face absorbţie”, a precizat Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava a atras atenţia şi asupra „rectificării bugetare în orb”, el vorbind despre o sumă 1,4 miliarde de lei cu care „nu ştim ce vrea să facă Guvernul”. ”Vor să dea din nou o Ordonanţă 55 pentru a ademeni pe nu ştiu cine? Va trebui să ne luptăm. Excedentul bugetar se pregăteşte să fie luat mişeleşte după ce tot ei ne-au blocat cu schimbarea procedurilor în timpul jocului. Sunt câteva din ţipetele pe care vreau să le spun din partea administraţiei de la această tribună”, a mai spus Flutur, care a mai adăugat că alte probleme ar fi şi creditarea neprietenoasă şi transferarea atribuţiilor către administraţia locală fără a se asigura resurse. În aceste condiţii, el a spus că tocmai din aceste motive liberalii sunt cei mai motivaţi să intre în luptă pentru a-l susţine pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, care este un garant al normalităţii. „Este un om care a dovedit loialitate, care vine din rândul nostru, al aleşilor locali, pe care îl vom susţine cu toată forţa să fie preşedintele României. De asemenea, sunt convins că vom avea cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale viitoare în aşa fel încât să multiplicăm poveştile de succes ale administraţiilor liberale. Doresc mult succes preşedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile care urmează. Aleşii locali PNL vor fi alături de preşedintele Klaus Iohannis. Şi sunt convins că vom avea un preşedinte aşa cum trebuie, pe Klaus Werner Iohannis. Doamne ajută şi gândul cel bun”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele PNL Suceava atrage atenţia că actualul Guvern PSD ar putea pregăti o nouă Ordonanţă 55.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Președintele PNL Suceava atrage atenţia că actualul Guvern PSD ar putea pregăti o nouă Ordonanţă 551.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei