Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 184 (7185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: PNL trebuie să-şi asume marele proiect al unei noi Constituţii după 30 de ani de la Revoluţia din 1989

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava şi al Ligii Aleşilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, a declarat la Consiliul Naţional al acestui partid că liberalii vor trebui să-şi asume reforma statului român, inclusiv o nouă Constituţie. În discursul său de la Consiliul Naţional al PNL, Gheorghe Flutur a ţinut să evidenţieze faptul că la alegerile europarlamentare acest partid s-a clasat pe primul loc, adăugând că PNL trebuie să se pregătească pentru următoarele trei rânduri de alegeri, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

„Cred că trebuie să fim extrem de atenţi şi responsabili pentru modul cum vom aborda problema în perioada care urmează. Pentru că populaţia a arătat încredere în PNL, va trebui pentru perioada următoare să strângem rândurile, să sprijinim candidatul nostru la preşedinţia României, lucru pe care îl începem astăzi, să-l sprijinim pe preşedintele în funcţie şi viitorul preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis”, a spus Flutur.

El a precizat că PNL trebuie să vină cu lucruri concrete, considerând că românii aşteaptă de la liberali un program pe puncte. „Venim cu candidaţi credibili, primul test vor fi prezidenţialele şi avem cel mai bun candidat care a dovedit acest lucru: o Românie unită, o Românie normală, competitivă. Al doilea test este cel am alegerilor locale şi, nu în ultimul rând, testul din toamna anului viitor pentru parlamentare”, a precizat liderul PNL Suceava. El a declarat că în primul rând PNL trebuie să-şi asume o reformă a statului. „Ce se întâmplă în aceste zile cred că este încă o dovadă că reforma statului trebuie făcută şi susţinută de PNL. Acum avem o administraţie centrală care depăşeşte 500.000 de oameni. Gândiţi-vă şi dumneavoastră că circulăm şi noi, stăm de vorbă cu alţi colegi şi vedem o administraţie centrală din Germania cu 80.00-100.000 de oameni, sau din Elveţia”, a arătat Flutur.

El a precizat că o reformă a statului nu poate fi făcută decât cu o reformă de fond a Constituţiei. „Nu putem să peticim Constituţia pentru că ea este făcută acum 30 de ani, după chipul şi asemănarea lui Ion Iliescu. Ea trebuie modificată din temelii. Şi pentru asta va trebui ca PNL să-şi asume marele proiect al unei Constituţii după 30 de ani de la Revoluţia din 1989”, a subliniat liderul PNL Suceava. El a mai spus că un alt aspect important este reducerea decalajelor din regiuni, deoarece în prezent „ne îndepărtăm unii de alţii din punct de vedere economic”.

„Uitaţi-vă la infrastructură. Câtă inechitate creează socialiştii în ultimul timp. PNL trebuie să reducă decalajele dintre regiuni. Trebuie să reducem decalajele dintre România şi celelalte ţări europene”, a precizat Gheorghe Flutur. Liderul PNL Suceava a dat exemplul altor state şi guverne care investesc în competitivitate şi îi învaţă pe fermieri ce să facă cu banii europeni, în timp ce în România există o gâlceavă permanentă pentru justiţie, despre justiţie şi nimic economic. Flutur a mai vorbit şi despre creşterea calităţii serviciilor pentru populaţie, respectiv educaţie, sănătate, siguranţă şi siguranţa cetăţeanului. „Sunt teme de fond. Că vorbim de utilităţi pentru cetăţeni, eu cred că sunt proiecte majore cu care PNL trebuie să vină în faţa naţiunii române în perioada următoare la toate cele trei categorii de alegeri şi sunt convins că vom obţine voturi”, a mai declarat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PNL trebuie să-şi asume marele proiect al unei noi Constituţii după 30 de ani de la Revoluţia din 1989.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: PNL trebuie să-şi asume marele proiect al unei noi Constituţii după 30 de ani de la Revoluţia din 19890.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei