Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 184 (7185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Reclamaţie la ministrul de Interne privind modul de organizare a concursului pentru postul de şef al arestului IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un concurs desfăşurat la începutul acestei săptămâni în cadrul poliţiei judeţene, pentru ocuparea postului de şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, este contestat de liderul de sindicat Bogdan Bănică, care a înaintat, prin sindicatul pe care îl reprezintă, o solicitare către ministrul Afacerilor Interne, prin care solicită trimiterea la Suceava a Corpului de Control al ministrului.

Bogdan Bănică, liderul Sindicatului „Decus”, a arătat mai multe aspecte care, din punctul său de vedere, trezesc suspiciuni.

Sindicatul a informat conducerea poliţiei judeţene despre faptul că Bogdan Bănică doreşte să participe la concurs în calitate de observator. Bogdan Bănică a arătat că pentru eliminarea suspiciunilor „deja existente”, s-a solicitat ca delegatul sindical să participe, în calitate de observator, şi la întocmirea subiectelor de concurs, solicitare care a fost refuzată.

„Având în vedere faptul că subiectele au fost întocmite cu <uşile închise>, interzicându-se prezenţa reprezentantului sindical, chiar dacă legiuitorul nu interzice acest lucru, precum şi modificarea orei de începere a concursului din motive necunoscute (oare ce s-a întâmplat în acea oră, de la ora 10.00 la ora 11.00, când s-a permis accesul candidaţilor în sală) avem suspiciuni rezonabile că acest concurs ar fi putut fi fraudat, suspiciuni bazate pe lipsa de transparenţă, încălcarea procedurilor şi prevederilor legale precum şi nontrasparenţă instituţională”, se arată în sesizarea trimisă de Sindicatul „Decus” ministrului Afacerilor Interne.

Într-o postare pe Facebook, Bogdan Bănică a detaliat cum vede el lucrurile în acest caz: „Vreau să atrag atenţia asupra procedurii de organizare a concursurilor de promovare din Poliţia Română, nişte mascarade ieftine care permit, perfect legal, impunerea agreaţilor în funcţie: subiectele de concurs, dragii mei, se întocmesc cu uşile închise, cu maxim 24 de ore înaintea începerii interviului. Subiecte care constau în 5, maxim 6 întrebări. Întrebări care pot fi transmise, cu o seară înainte, candidatului ideal”.

Sindicalistul a mai arătat că postul de şef al arestului este foarte bine remunerat şi poate ajunge până la 30.000 de euro pe an, aici fiind incluse toate veniturile şi sporurile ce pot fi primite.  

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România „Decus” cere în hârtia transmisă ministrului Afacerilor Interne anularea concursului şi replanificarea la o dată ulterioară, precum şi efectuarea de verificări de către Corpul de Control al ministrului, cu privire la membrii comisiei.

Sigur că aici vorbim doar de acuzaţiile unui lider de sindicat, care pot fi sau nu subiective, iar un control ministerial ar putea lămuri aspectele reclamate de Bogdan Bănică. Practic, în lipsa unor probe clare privind frauda, concursul ar putea fi anulat doar dacă nu s-au respectat procedurile şi paşii ceruţi de legislaţie.

Concursul din data de 5 august a fost câştigat de comisarul Cezar Poenaru, care a fost anterior împuternicit la comanda Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reclamaţie la ministrul de Interne privind modul de organizare a concursului pentru postul de şef al arestului IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Reclamaţie la ministrul de Interne privind modul de organizare a concursului pentru postul de şef al arestului IPJ Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei