Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 150 (7151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Clipe de coşmar, cu muncitori care s-au luptat să nu fie îngropaţi la propriu, în şanţul în care lucrau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei muncitori au fost surprinşi de surpările unor maluri de pământ, în timpul unor lucrări la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi canalizare a comunei Bălcăuţi. Gravul accident de muncă s-a petrecut vineri seara, doi dintre muncitori fiind răniţi, în timp ce al treilea, din păcate, a murit, rămânând blocat sub pământ mai bine de cinci ore. La faţa locului s-a derulat o adevărată dramă, doi dintre muncitori încercând să îl salveze pe al treilea însă fiind şi ei la un pas de moarte.

Alarma s-a dat în jur de ora 18.00. Pompierii militari şi poliţiştii au fost anunţaţi de faptul că un mal de pământ s-a surpat şi a căzut peste muncitori, la Calafindeşti.

Din cercetările ulterioare a rezultat că prima surpare din şanţul adânc de aproape cinci  metri a surprins doi muncitori. Unul dintre ei, Dumitru Cătălin Baltariu, în vârstă de 40 de ani, din Hănţeşti, a fost prins până la nivelul abdomenului, în timp ce al doilea muncitor a fost lovit de pământ şi a căzut pe spate. Acesta din urmă, cu un al treilea angajat, au intervenit pentru a încerca să-l scoată pe  Dumitru Cătălin Baltariu, bărbatul prins sub pământ până la abdomen, până la sosirea pompierilor. Atunci s-a produs o nouă surpare, a rezultat din cercetări, care l-a prins până la nivelul bazinului şi pe Ştefan Bogdan Poenaru, în vârstă de 20 ani, din comuna Siminicea, ginerele bărbatului în vârstă de 40 de ani. Au urmat momente de coşmar, tânărul de 20 de ani reuşind să se salveze, ajutat de colegi.

La sosirea pompierilor, celălalt bărbat prins sub pământ, în vârstă de 40 de ani, era conştient, însă pe parcurs nu s-a mai putut comunica cu el. Malurile instabile au continuat să se surpe, astfel că deznodământul a fost tragic.

 

Intervenţie la limită şi pentru pompieri

Vineri noapte, în jurul orei 22:45, bărbatul a fost scos de sub pământ de pompierii militari. Soarta acestuia era însă deja pecetluită, având în vedere că a fost îngropat mai bine de cinci ore.

Echipajul SMURD şi cel de la SAJ a încercat manevre de resuscitare, însă pentru bărbat nu se mai putea face nimic: Sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a descris misiunea care a fost riscantă şi pentru pompieri:

„Misiunea a fost extrem de dificilă, din cauza malului de pământ instabil, mocirlos, cu o adâncime de aproximativ 5 metri, care se surpa în permanenţă din cauza infiltraţiilor apei, punând în pericol chiar şi viaţa salvatorilor”.

Ceilalţi doi muncitori au suferit şi eu traumatisme, însă au refuzat să fie duşi la spital.

Poliţiştii de la Secţia Rurală Bălcăuţi au deschis dosar penal de cercetare pentru mai multe infracţiuni pentru care vor face cercetări, sub coordonarea unui procuror: neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cercetările de la faţa locului s-au făcut împreună cu un angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava.

Muncitorii sunt angajaţii unei firme din Dumbrăveni (Adale SRL), care efectuează lucrările de la Calafindeşti.

Cercetările vor continua sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clipe de coşmar, cu muncitori care s-au luptat să nu fie îngropaţi la propriu, în şanţul în care lucrau.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clipe de coşmar, cu muncitori care s-au luptat să nu fie îngropaţi la propriu, în şanţul în care lucrau0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei