Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 150 (7151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Festivalul Ştefanian”, în plină desfășurare, la Mănăstirea Putna

Marţi, 2 Iulie 2019 (10:03:59)

„Festivalul Ştefanian” este acum în plină desfășurare la Mănăstire Putna. Astăzi, 2 iulie, au loc o serie de manifestări dedicate marelui voievod Ştefan cel Mare, organizate la împlinirea a 515 ani de la moartea voievodului. La ora 7:00, un grup de pelerini, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au plecat de la intrarea în comuna Putna spre mănăstire. Pelerinii au fost întâmpinaţi la mănăstire între orele 8:30 şi 9:00. Tot de la ora 7:00, la Mănăstirea Putna a început slujba Acatistului Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, iar de la ora 9:00 se oficiază Sfânta Liturghie Arhierească.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că „acest pelerinaj este o formă de respect și omagiere a înaintașilor noștri și un mesaj de unitate a bucovinenilor”. Slujba religioasă este în plină desfășurare la Putna. Oamenii se închină la moaștele sfinților Iacob Putneanul, Nectarie, Sila, Natan, Paisie și Arsenie, Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigore Teologul și la o icoană a Maicii Domnului, adusă din Basarabia. Slujba religioasă este oficiată de înalți ierarhi - Mitropolitul Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopie Sucevei și Rădăuților, PS Ignatie, episcop al Hușilor

 

Va urma apoi, de la ora 12:00, tot în incinta Mănăstirii Putna, un recital de muzică şi poezie patriotică şi religioasă susţinut de Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Corul de bărbaţi al Parohiei „Sfântul Nicolae” Salcea, Corul de copii „Binevestitorii misionari” al Parohiei Dorneşti şi Corul „Glasul Bucovinei” al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Nu în ultimul rând, începând cu ora 13:00 este programată depunerea de coroane de flori la mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, prilej cu care va avea loc şi o paradă militară la care vor participa Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Drapelul de luptă al Inspectoratului fiind asigurat cu garda portdrapel din cadrul instituţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Garda de Onoare a Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” din cadrul Inspectoratului General de Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Festivalul Ştefanian”, în plină desfășurare, la Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Festivalul Ştefanian”, în plină desfășurare, la Mănăstirea Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei