Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Primăria Vama are în implementare sau a finalizat 14 proiecte de dezvoltare a comunei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Vama are în implementare sau a finalizat nu mai puţin de 14 proiecte de dezvoltare a acestei comune. Primarul comunei Vama, Nicolai Baltag, a declarat că proiectele sunt finanţate atât de la bugetul local, cât şi din fonduri europene şi guvernamentale. Nicolai Baltag a arătat că proiectele au fost promovate pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri, a reţelei de iluminat public, extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă, dar şi pentru dotări. El a subliniat faptul că prin proiectele promovate de primărie, toate grădiniţele şi şcolile din comuna Vama au fost sau urmează a fi modernizate şi reabilitate.

Astfel, primarul din Vama a spus că primăria a finalizat implementarea a două proiecte, unul pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din Prisaca Dornei, acolo s-au realizat lucrări de reabilitare interioară şi exterioară a clădirii, refacerea acoperişului şi montarea unei centrale termice electrice. Proiectul a avut o valoare de aproape 320.000 de lei şi a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Nicolai Baltag a precizat că tot prin PNDL a fost realizat un proiect, tot de aproape 320.000 de lei, pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program normal şi a şcolii primare Strâmtura. Prin proiect au fost construite grupuri sanitare, s-au făcut lucrări de reabilitare şi s-a montat o centrală termică pe lemne. Nicolai Baltag a subliniat că un proiect extrem de important care a fost deja finalizat, în valoare de 1,965 de milioane de lei, a fost cel pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program normal din Vama de Sus. „Este vorba despre grădiniţa care funcţionează în casa Iorgu Toma, în apropierea căminului de bătrâni. Clădirea a fost reabilitată în totalitate, atât în exterior, cât şi în interior, iar în momentul de faţă la parter funcţionează o grădiniţă. După finalizarea lucrărilor am avut o şedinţă de Consiliu Local în clădirea grădiniţei, la care au participat şi cadre didactice şi oameni de afaceri locali deoarece vreau să luăm împreună cea mai bună decizie cu privire la cum urmează să amenajăm spaţiile disponibile. Acum grădiniţa funcţionează la parter, dar clădirea are şi etaj şi mansardă, mai sunt foarte multe spaţii şi trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru a le folosi”, a spus primarul din Vama.

De asemenea, el a amintit că anul trecut şi la Şcoala „Iorgu Toma” - local 2 s-au reabilitat interioarele şi acoperişul, cu fonduri de la bugetul local, iar anul acesta se vor realiza lucrări de modernizare la Şcoala „Iorgu Toma” – local 1, printr-un proiect PNDL. Nicolai Baltag a adăugat că în scurt timp vor începe şi lucrările de reabilitare şi modernizare a grădiniţei din satul Molid.

 

Proiecte pentru extinderea reţelei de iluminat şi a celei de alimentare cu apă potabilă

Primarul din Vama a mai declarat că primăria a finalizat şi un proiect pentru extinderea, modernizarea şi eficientizarea reţelei de iluminat public, în valoare de 121.101 lei, bani de la bugetul local. El a explicat că prin proiect au fost montate corpuri de iluminat economice pe DN 17, de la intersecţia cu calea ferată şi până la ieşirea din satul Vama spre Câmpulung. Nicolai Baltag a declarat că recent au început lucrările la un alt proiect pentru extinderea reţelei de iluminat public din comună, cu o valoare de 440.000 de lei, finanţat prin PNDL. El a spus că prin acest proiect va fi extinsă reţeaua de iluminat public în cătunul Doabra, din satul Molid. „Noua reţea va avea 2.350 de metri şi va fi construită într-o zonă în care nu a existat niciodată iluminat public”, a declarat primarul din Vama. Nicolai Baltag a precizat că un alt proiect important la care s-a desemnat constructorul este cel pentru extinderea reţelei de apă potabile, cu încă 2,2 kilometri, în Vama şi Strâmtura. Proiectul are o valoare de 6,7 milioane de lei şi în perioada următoare vor începe efectiv lucrările. Primarul din Vama a adăugat că prin două proiecte finanţate prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte” va fi achiziţionat un buldoexcavator şi se vor asigura dotări la căminul cultul din Vama, clădire care a fost reabilitată anterior cu fonduri de la bugetul local.

Pe de altă parte, el a spus că în comună au fost realizate şi lucrări pentru modernizarea infrastructurii, amintind de finalizarea asfaltării străzilor Teilor şi Tudor Vladimirescu din Prisaca Dornei, dar şi de lucrările de asfaltare care vor fi realizate în Vama, pe străzile Dimitrie Cantemir, 1 Mai şi Judecătoriei. Nu în ultimul rând, el a arătat că tot de la bugetul local s-au asigurat fonduri pentru construcţia unei clădiri în care au fost montate două centrale termice, una pentru dispensar şi una pentru primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vama are în implementare sau a finalizat 14 proiecte de dezvoltare a comunei.
 Vizualizări articol: 2307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vama are în implementare sau a finalizat 14 proiecte de dezvoltare a comunei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei