Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

USV

Prelegeri susţinute la Universitatea din Ivano-Frankivsk, Ucraina, de prorectorul Ştefan Purici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 17-19 iunie, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a susţinut o serie de prelegeri la Universitatea Naţională Precarpatică „Vasyl Stefanyk” din Ivano-Frankivsk, Ucraina. Conferinţele au avut ca public-ţintă studenţi de la programul de studiu Istorie, ciclul licenţă, şi cadre didactice ale universităţii de la poalele Munţilor Carpaţi, potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanţii USV.

În cadrul primei prelegeri au fost prezentate proiectele transfrontaliere pe care le-a implementat Universitatea din Suceava cu parteneri din Ucraina, în special cu universităţi din Cernăuţi şi Odessa. De asemenea, au fost expuse bunele practici, dar şi riscurile pe care ar trebui să le cunoască şi să le evite echipele de proiect.     

Cea de-a doua prelegere s-a axat pe dezbaterea privitoare la factorii geopolitici (regimurile totalitare) care au influenţat profund destinul naţiunilor din regiunea carpatică, în prima jumătate a secolului XX.

USV mai transmite că, în cadrul dezbaterilor aferente, studenţii şi profesorii de la universitatea parteneră şi-au manifestat interesul pentru potenţialul şi perspectivele cooperării transfrontaliere ucraineano-române, de formele şi programele de finanţare europeană, precum şi de evoluţia geopolitică a regiunii carpatice în secolul XXI în contextul relaţiilor dintre Rusia şi SUA.

Activitatea este parte a programului mobilităţilor academice organizate în cadrul Consorţiului universitar internaţional „Collegium Carpathicum”, din care face parte şi Universitatea din Suceava, alături de alte şase universităţi din Europa, Universitatea din Varşovia (Centrul pentru Studii Est-Europene, Polonia) Universitatea Naţională Precarpatică „Vasyl Stefanyk” din Ivano-Frankivsk (Ucraina), Universitatea din Prešow (Slovacia), Universitatea Catolică Pázmány Péter (Ungaria), Universitatea de Stat Est-Europeană din Przemyśl (Polonia) şi Universitatea din Ostrava (Republica Cehă).

Această vizită de lucru efectuată la Universitatea din Ivano-Frankivsk încheie seria de mobilităţi academice pentru anul universitar 2018-2019. Contribuţia academică a USV a fost reprezentată de prelegerile susţinute de lector univ. dr. Radu Bruja, la Universitatea de Stat Est-Europeană din Przemyśl (Polonia), conf. univ. dr. Marcel Mândrescu şi lector univ. dr. Mariana Şovea, la Universitatea din Ostrava (Republica Cehă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prelegeri susţinute la Universitatea din Ivano-Frankivsk, Ucraina, de prorectorul Ştefan Purici.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prelegeri susţinute la Universitatea din Ivano-Frankivsk, Ucraina, de prorectorul Ştefan Purici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei