Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Între ei

Nemulţumiri printre poliţişti, legate de numărul mare de salarii de excelenţă acordate şefilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 agenţi şi 14 ofiţeri din poliţia suceveană vor primi în următoarele şase luni salarii de excelenţă, în urma evaluării activităţii efectuată de conducerea poliţiei judeţene.  În principiu, aprecierile de acest gen nu pot să nu fie marcate de un anume grad de subiectivism, iar numărul celor nemulţumiţi că nu au primit salarii de excelenţă este firesc mai mare decât al celor satisfăcuţi că li se recunoaşte munca. Totuşi, se remarcă din start că şefii ofiţeri au primit cele mai multe salarii de excelenţă, deşi numeric sunt mult mai puţini faţă de cei care ocupă funcţii de execuţie. La ofiţeri, 10 din cele 15 salarii de excelenţă vor ajunge le şefi, mulţi dintre ei şefi de servicii din cadrul poliţiei judeţene.

 

Nemulţumiri din partea CNP: „Nu munca a fost principalul indicator la acordarea salariilor de excelenţă”

Comisarul Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), organizaţia Suceava, participant la şedinţă, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de două chestiuni principale care nu pot fi contestate: faptul că cele mai multe salarii de merit pentru ofiţeri au ajuns la şefi şi că nu s-a acceptat nici una din propunerile CNP sau ale sindicatelor. Practic, lista întocmită iniţial şi susţinută de conducerea poliţiei judeţene, prin inspectorul-șef Adrian Buga, a rămas bătută în cuie.

Ofiţerul Marius Ciotău a subliniat că cei mai mulţi dintre cei care au primit salariul de excelenţă au muncit şi îl merită, însă spune că nu este corect ca nici un poliţist de la Vicovu de Sus să nu fi primit vreun salariu de merit în ultimii ani, în condiţiile rezultatelor acestei structuri, la fel şi la Poliţia Siret şi la Serviciul Rutier, unde au fost evidenţiaţi doar şefii, însă nici un lucrător cu funcţie de execuţie. Le fel stau lucrurile, a arătat Ciotău, şi la Serviciul de Ordine Publică şi Biroul Control Intern.

„A fost practic un dialog de două ore în care nu s-a rezolvat nimic, iar mulţi colegi sunt foarte dezamăgiţi că de ani de zile nu li se recunoaşte munca. În semn de protest, nu vom mai participa la şedinţele lunare de evaluare ale indicatorilor muncii, întrucât nu munca a fost principalul indicator la acordarea salariilor de excelenţă”, a declarat Marius Ciotău.

 

Sindicalist: „Şefii nu ar trebui să se regăsească pe lista <excelenţilor> sub nici o formă”

Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Decus, care nu a fost personal prezent la şedinţa în care s-au acordat salariile de excelenţă, dar care a avut reprezentant, a subliniat şi el problema direcţionării celor mai multe salarii de excelenţă pentru ofiţerii cu funcţii de conducere: „Din punctul meu de vedere, şefii beneficiază de indemnizaţii de conducere pentru funcţiile pe care le ocupă, şi nu trebuie să se regăsească pe lista <excelenţilor> sub nici o formă. Consider că aceste majorări trebuie să se îndrepte majoritar către poliţistul din stradă şi nu către structurile suport, neoperative ale Poliţiei Române. Cam care ar fi <meritele deosebite şi rezultatele de excepţie> ale unui şef de serviciu de ordine publică? Cum se poate uita în ochii agenţilor din stradă când ştie că pe spatele acestora îşi umple portofelul şi cu ale căror rezultate se laudă de parcă ar fi ale lui?”

Aceste salarii de excelenţă sunt oferite de două ori pe an, în limita unui plafon maxim aprobat de Ministerul Afacerilor Interne. Salariul de excelenţă al unui agent pleacă de la minimum 500 de lei pe lună şi poate depăşi 1.000 de lei.

 

Poliţişti evidenţiaţi în ultima perioadă de timp

Printre poliţiştii care vor primi salarii de excelenţă în următoarele şase luni şi care au avut rezultate foarte bune putem aminti de comisarul-şef Zamfir Oniu, de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, care s-a ocupat de dosarul furturilor din casele oamenilor de afaceri, de agentul-şef adjunct Marius Chirica, şeful Postului de Poliţie Horodnic de Sus, cu multe constatări pe contrabandă, inclusiv în urma unor urmăriri în trafic în care a fost nevoie de uz de armă, de agentul Gabriela Puiu Ometiţă, de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, cu activităţi complexe de urmărire penală, sau de subinspectorul Lucian Grădinariu, de la Poliţia comunală Şcheia, pentru implicarea în soluţionarea dosarelor de cercetare penală şi volumul mare de petiţii soluţionate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumiri printre poliţişti, legate de numărul mare de salarii de excelenţă acordate şefilor.
 Vizualizări articol: 3312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nemulţumiri printre poliţişti, legate de numărul mare de salarii de excelenţă acordate şefilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei