Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 142 (7143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Contract cadru multianual pentru reparaţii la locurile de joacă, propus de Andronache pentru urgentarea lucrărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele care inevitabil apar la cele 73 de locuri de joacă din municipiul Suceava, atât din cauza uzurii zilnice, dar mai ales a actelor de vandalism, ar putea fi remediate mult mai rapid prin încheierea unui contract cadru multianual, cu o firmă specializată în astfel de lucrări.

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache vrea să implementeze acest sistem chiar de anul acesta, procedurile actuale fiind mult prea greoaie, mai ales că fiecare lucrare de reparaţii în parte trebuie scoasă la licitaţie, încât durează luni de zile până când se ajunge la execuţie.

„Periodic, în locurile de joacă se face o evaluare, prin care se stabilesc intervenţiile care necesită să fie efectuate. Doar că prin actualele procedurile de reparaţii se pierde mult timp, undeva la două luni. Până când ai terminat cu licitaţia şi se trece la remedierea problemelor, în locul de joacă deja apar alte defecţiuni, la care nu pot fi făcute intervenţii decât după ce sunt la rândul lor licitate. Atunci iar reluăm procedurile...”, a explicat viceprimarul Marian Andronache care sunt motivele pentru care între semnalarea unei probleme la un loc de joacă şi până la rezolvare de obicei trece destul de mult timp, spre nemulţumirea celor care au copii care se joacă acolo.

Soluţia o reprezintă un contract cadru multianual cu o firmă specializată în astfel de operaţiuni, care să poată interveni la scurt timp după semnalarea problemelor.

„Reparaţiile nu mai pot fi efectuate cu Direcţia Domeniului Public, ca pe vremuri, sunt operaţiuni mai complicate, cu materiale speciale. Nu mai sunt tobogane de fier, pe care să le sudăm, ci sunt din fibră de sticlă, care se repară cu alte materiale şi proceduri speciale. Dar pentru a ajunge la semnarea acestui contract mai sunt de parcurs nişte etape obligatorii, una fiind cea de evaluare şi inventariere a locurilor de joacă, pentru fiecare obiect component în parte, inclusiv şuruburi şi piuliţe, operaţiune care trebuie efectuată tot de către o firmă specializată, selectată prin licitaţie”, a adăugat viceprimarul Marian Andronache.

Din cele 73 de locuri de joacă amenajate în municipiul Suceava, 43 sunt modernizate prin turnarea de covor elastic şi montarea de echipamente noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract cadru multianual pentru reparaţii la locurile de joacă, propus de Andronache pentru urgentarea lucrărilor.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contract cadru multianual pentru reparaţii la locurile de joacă, propus de Andronache pentru urgentarea lucrărilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei