Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 140 (7141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări necesare

Introducerea căldurii în Bazar, deranj pentru o parte dintre comercianţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asigurarea căldurii în timpul sezonului rece în Complexul Comercial Bazar, cel mai mare din zona Moldovei, în care funcţionează peste 2.000 de chioşcuri, va produce deranj pentru o parte dintre comercianţi, nu doar pe durata lucrărilor, ci şi după finalizarea acestora, din cauza unor modificări ale structurii actuale.

„Nu am uitat de aducerea încălzirii în Bazar. Suntem în faza de finalizare a studiului de fezabilitate, suntem în discuţii cu cei de la ISU, am găsit înţelegere şi bază legală pentru efectuarea acestor lucrări, dar pereţii laterali ai halelor amenajate trebuie închişi. Va fi deranj pentru o parte dintre comercianţi, în special de la aleea principală. Astea sunt condiţiile, dacă nu sunt de acord nu putem pune căldură!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul municipiului reşedinţă de judeţ a spus că urmează să aibă discuţii pe această temă cu reprezentanţii comercianţilor din Bazar, pentru a le spune exact care sunt condiţiile necesare pentru efectuarea investiţiei şi autorizarea complexului, cu modificările aferente, de către ISU.

Pentru conectarea Bazarului la termoficarea oraşului sunt necesare lucrări ample, de extindere a conductelor într-o zonă nouă, pe o suprafaţă de câteva hectare, plus instalaţiile şi corpurile de încălzire necesare pentru halele amenajate de municipalitate, în urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro.

Proiectul iniţial de asigurare a căldurii în Bazar, pentru care s-au solicitat fonduri elveţiene, prevedea montarea de panouri fotovoltaice, care să asigure energia electrică necesară funcţionării unor turbosuflante cu aer cald, care să încălzească spaţiile modernizate. Finanţatori nu au fost de acord cu proiectul, motivând că încălzirea ar trebui asigurată de la centrala pe biomasă a oraşului, fiind vorba tot de energie verde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Introducerea căldurii în Bazar, deranj pentru o parte dintre comercianţi.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Introducerea căldurii în Bazar, deranj pentru o parte dintre comercianţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei