Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 140 (7141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Spitalul Suceava are nevoie de sânge; accidentele rutiere, de muncă şi hemoragiile digestive au epuizat şi stocul de grupa 01, donator universal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul mare de accidente cu victime rănite grav, cu traumatisme multiple, accidentele de muncă, în special în sectorul forestier, precum şi decompensările bolilor hematologice la pacienţii cronici sunt câteva dintre cauzele care au făcut ca Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava să folosească o cantitate foarte mare de sânge, ajungând să epuizeze în acest weekend până şi stocul de sânge din grupa 01, lucru care se întâmplă extrem de rar. Şeful secţiei Anestezie-Terapie Intensivă, dr. Dorin Stănescu, a declarat, ieri, că nevoia de sânge este tot mai mare în spital, în condiţiile în care aici sunt trataţi nu doar pacienţii în stare gravă, de pe raza întregului judeţ, ci sunt redirecţionaţi şi pacienţi din judeţele apropiate, în special Neamţ şi Botoşani. Acestora li se adaugă şi pacienţi în stare mai puţin gravă, ca de exemplu victime ale unor accidente casnice minore, trimişi de celelalte spitale din judeţ. „Ar trebui să ne trimită doar cazurile care depăşesc resursele lor, dar nu se întâmplă deloc aşa”, a spus dr. Stănescu. Şeful ATI face un apel insistent la sucevenii care pot dona sânge să se prezinte la Centrul de Transfuzii Suceava pentru că nu există altă modalitate decât donarea pentru a se asigura necesarul de sânge pentru oamenii care au nevoie.

 

Oricine poate ajunge în situaţia de a avea nevoie de sânge

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Mircea Macovei, a declarat, la rândul său, că pe lângă cele menţionate anterior, în ultima perioadă s-a înregistrat şi un număr mare de alte afecţiuni consumatoare de sânge: hemoragii digestive, ciroze cu hemoragii digestive, neoplasme, afecţiuni ginecologice şi sarcini complicate. Cele mai aglomerate secţii din spital erau, ieri, Terapia Intensivă, cu foarte multe cazuri acute, post-operatorii, cardiologia, neurologia şi gastroenterologia. Deocamdată, spitalul face faţă tuturor solicitărilor, chiar în condiţiile în care legislaţia impune că în permanenţă 10% din paturile unui spital trebuie să fie libere, iar transferurile pacienţilor de la Suceava la alte spitale din ţară se întâmplă extrem de rar.

Dr. Macovei s-a alăturat apelului la donare lansat de dr. Dorin Stănescu, subliniind că fiecare poate să ajungă, în orice moment, în situaţia de a avea nevoie de sânge, prin urmare acesta trebuie să fie întotdeauna în cantitate suficientă într-un spital judeţean de urgenţă.

Cei care vor şi pot să doneze o pot face la Centrul de Transfuzii Sangvine Suceava, în intervalul 8.00-13.00, de luni până vineri. Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani, să aibă greutatea peste 60 de kilograme, corelată cu înălţimea, să aibă pulsul regulat, de 60-100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării şi să nu sufere de afecţiuni cronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava are nevoie de sânge; accidentele rutiere, de muncă şi hemoragiile digestive au epuizat şi stocul de grupa 01, donator universal.
 Vizualizări articol: 2739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Suceava are nevoie de sânge; accidentele rutiere, de muncă şi hemoragiile digestive au epuizat şi stocul de grupa 01, donator universal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei