Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 140 (7141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol public

Şofer băut şi fără permis, încătuşat de poliţişti pe stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din comuna Fundu Moldovei, a ajuns după gratii, reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins la volanul unei maşini deşi nu are permis de conducere şi mai era şi în stare avansată de ebrietate. Poliţiştii au intervenit în forţă şi l-au încătuşat pe bărbat, după ce acesta ar fi încercat să se sustragă controlului şi să nu sufle în etilotest. Mai mult, acesta conducea şi o maşină neînmatriculată, astfel că a fost pus sub acuzare pentru nu mai puţin de trei infracţiuni la regimul rutier.

Acum două zile, luni, în jurul orei 11.40, un echipaj de la Secţia Rurală Pojorâta a efectuat semnal de oprire conducătorului unui autoturism marca Suzuki Vitara, care circula dinspre satul Delniţa spre Botuş, la Fundu Moldovei. Poliţiştii au constatat că bărbatul de la volan, identificat ulterior în persoana lui Ioan Ţăranu, în vârstă de 32 de ani, era incoerent şi avea halenă alcoolică şi i-au cerut să sufle în etilotest. A urmat intervenţia în forţă şi încătuşarea, pe stradă.

Bărbatul a fost dus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentraţia de 0,93 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat şi două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În mod normal, alcoolemia în sânge se va cifra în jurul valorii de 2 la mie.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar numărul de înmatriculare provizoriu identificat pe autoturismul marca Suzuki Vitara este atribuit unei alte maşini.

Luni seară, în urma completării probatoriului şi a audierii bărbatului în prezenţa unui avocat din oficiu, acesta a fost introdus în arestul poliţiei judeţene, reţinut 24 de ore.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Reţinerea acestui şofer pericol public a fost pusă în practică în cadrul programului de prevenire a accidentelor rutiere demarat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care s-a concretizat până acum în reţinerea pentru cel puţin 24 de ore a aproape 60 de şoferi pericol public, băuţi sau fără permise de conducere.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şofer băut şi fără permis, încătuşat de poliţişti pe stradă.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şofer băut şi fără permis, încătuşat de poliţişti pe stradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei