Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansare proiect „EXTINDERE ŞI MODERNIZARE ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758

MUNICIPIUL VATRA DORNEI, cu sediul în Municipiul Vatra Dornei, Strada Mihai Eminescu nr. 17, Judetul Suceava, cod postal 725700, a semnat Contractul de finanțare nr. 4120 în data de 25.04.2019 pentru proiectul cu titlul  „EXTINDERE SI MODERNIZARE SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10. Îmbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

 

Valoarea totală a proiectului este de 7.284.927,95 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în sumă de 7.134.562,63 lei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.

Obiectivul general al proiectului

Dezvoltarea învăţământului gimnazial obligatoriu în Municipiul Vatra Dornei prin crearea unei oferte educaţionale de bună calitate de natură a asigura condiţiile iniţiale necesare atingerii unei rate mai mare de absolvire precum şi la creşterea posibilităţilor de a accesa niveluri superioare de educaţie.

Obiectivul propus vine în sprijinul realizării obiectivului specific 10.1. al Axei Prioritare 10 din POR 2014-2020, în sensul că prin atingerea lui, învăţământul obligatoriu se va situa pe un prag de calitate superior, va deveni mai atractiv pentru elevi, cu implicaţii deosebite în participarea acestora la proces, reducerea abandonului şcolar şi mai ales a părăsirii timpurii a şcolii. Dintr-o altă perspectivă se urmăreşte şi pregătirea elevilor, pentru accesarea într-un număr cât mai mare a învăţământului superior, cu implicaţii în creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de trai în România. Obiectivul se înscrie direct pe linia strategiilor de dezvoltare durabilă, atât a celor ce vizează activitatea economică, cât şi a celor care urmăresc o incluziune socială adecvată şi favorabilă,  acţiunile selectate participând la contracararea tendinţelor demografice negative. Având la bază, printre măsurile de management şi organizare adecvate, dezvoltarea infrastructurii de educaţie şcolară, în subsidiar se urmăreşte şi orientarea actului de învăţare către abordări şi metode de vârf identificate aproape în toate regiunile ţării, ca fiind cele ce pot asigura o dezvoltarea reală, competitivă.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Îmbunătăţirea şi punerea în valoare a infrastructurii educaţionale
  2. Dotarea spaţiilor din cadrul spaţiului de învăţământ cu utilaje şi echipamente specifice moderne necesare derulării activităţii educaţionale
  3. Eficienţă şi eficacitate în implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atât în ceea ce priveşte implementarea proiectului, cât şi a asigurării sustenabilităţii investiţiei

Perioada de implementare a proiectuluieste de 35 luni, respectiv între data 05.04.2018 și data 28.02.2021, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Grupul țintăeste format din: beneficiari direcţi-elevi din Municipiul Vatra Dornei şi comunele învecinate, elevi care vor beneficia de facilităţile programului "Şcoala după şcoală", învăţătorii, profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolii şi beneficiari indirecţi-părinţii elevilor, atât cei care locuiesc în Municipiul Vatra Dornei, cât şi cei din comunele învecinate sau care lucrează în străinătate, mediul de afaceri al municipiului, care se poate dezvolta în viitor având în vedere posibilitatea utilizării unor resurse umane superioare calitativ, turiştii care vor accesa staţiunea balneoclimaterică, ce vor găsi aici un mediu civilizat şi atractiv, cu oameni pregătiţi şi ancoraţi în realităţile economice şi sociale.

Date de contact beneficiar MUNICIPIUL VATRA DORNEI, telefon 0230 375229, E-mail: primaria@vatra-dornei.ro

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare proiect „EXTINDERE ŞI MODERNIZARE ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 122758.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare proiect „EXTINDERE ŞI MODERNIZARE ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VATRA DORNEI”, COD SMIS 1227580.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei