Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventură

Cinci humoreni au plecat azi dimineață în turul României cu bicicleta

Joi, 13 Iunie 2019 (09:42:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci humoreni – Dan Lefter, Bogdan Oproiu, Silviu Mușină, Constantin Volanschi, cu vârste între 45 și 50 de ani și adolescentul Matei Oproiu, în vârstă de 14 ani, au plecat azi dimineață din orașul Gura Humorului într-un tur al României cu bicicletele.

Dan Lefter, cel care a avut inițiativa acestei călătorii, a declarat că și-au propus să pedaleze în jur de 120 de km pe zi și să ajungă înapoi, acasă, în data de 7 iulie.

De la Gura Humorului au plecat spre Borșa- Săpânța – Carei – Oradea, unde intenționează să rămână două zile. De aici vor pleca spre Arad, apoi vor coborî spre Jimbolia- Călărași – Murfaltlar – Tulcea, după care vor urca spre nord – nord -est pe la Galați, Huși- Iași – Botoșani – Gura Humorului.

Dan Lefter a spus că se pregătește pentru această călătorie de circa 2 ani, impulsionat de rememorarea unei călătorii asemănătoare din adolescență, redată cu nostalgie în romanul „Aventuri pe șase roți”, scris de Tiberiu Avram.

În urmă cu 32 de ani, autorul, împreună cu Dan Lefter și Daniel Gaftoniuc – Gațu au plecat cu bicicletele de la Gura Humorului la Mamaia. La lansarea romanului, în ianuarie anul trecut, toți cei trei  protagonişti au spus că nu s-au gândit vreodată că expediţia lor din adolescenţă, drumul lor la mare cu bicicletele şi aventurile de atunci vor ajunge în paginile unei cărţi. Tot atunci, Dan Lefter a mărturisit că este tentat să încerce și acum, în plină maturitate, o experiență similară. A căutat tovarăși de drum – încă doi ingineri, un arhitect și un adolescent, s-au antrenat în excursii locale de două, trei zile, iar azi dimineață, la 6.00, au pornit la drum. „Am emoții, aș minți dacă aș spune că nu. Vom vedea cum va fi”, a spus Dan, înaintea startului. El și-a exprimat speranța că de data aceasta vor reuși să parcurgă pe biciclete integral traseul propus, să nu revină acasă cu trenul, ca în urmă cu 32 de ani

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci humoreni au plecat azi dimineață în turul României cu bicicleta.
 Vizualizări articol: 3474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci humoreni au plecat azi dimineață în turul României cu bicicleta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei