Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spor consistent

123 de angajaţi din învăţământul sucevean vor gradaţii de merit, bonus ce le aduce 25% la salariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadre didactice din judeţ cu rezultate bune şi foarte bune la catedră vor primi un bonus financiar de 25% din salariul de bază, pentru o perioadă de cinci ani, începând cu luna septembrie a acestui an.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, 122 de gradaţii de merit vor fi acordate în acest an, 115 pentru personalul didactic şi 7 pentru personalul didactic auxiliar (laboranţi, bibliotecari, secretare, pedagogi, administratori etc.).

Cezar Anuţei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei, a menţionat că 123 de angajaţi din învăţământul preuniversitar sucevean au depus dosare pentru a primi aceste sporuri.

Numărul aspiranţilor este mult sub media ultimilor ani, anul trecut fiind depuse peste 300 de dosare, în 2017 – 430 de dosare, în 2016 – aproape 500 de dosare, în 2015 – 515 dosare.

Sporulse atribuie începând cu data de 1 septembrie 2019 şi reprezintă o creştere cu 25% din salariul de bază.

 

Criterii pentru acordarea sporului de 25%

Potrivit metodologiei, cadrele didactice cu performanţe deosebite la catedră, cu rezultate deosebite obţinute în pregătirea elevilor, implicate în proiecte extracurriculare sau cu finanţare europeană, în elaborarea de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, ghiduri metodice sau softuri educaţionale au şanse ridicate în a obţine gradaţia de merit.

Pentru acordarea gradaţiei de merit, Inspectoratul Şcolar evaluează activitatea candidaţilor înscrişi, inclusă în fişa de (auto)evaluare, susţinută prin documente doveditoare, din perioada 1 septembrie 2013 - 31 august 2018.

Beneficiarii trebuie să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu calificativul "Foarte bine" în fiecare an şcolar din perioada evaluată.

Aceştia trebuie să dovedească performanţe deosebite în: activitatea didactică cuantificată din rezultatele elevilor; în pregătirea elevilor distinşi la competiţiile şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale; prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii; în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale; în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi/sau tulburări de învăţare în învăţământul de masă; în progresele şcolare ale elevilor în risc de abandon şcolar; autor/coautor la elaborarea de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei; realizarea/participarea la realizarea de softuri educaţionale, platforme de e-learning; participarea cu comunicări la simpozioane, conferinţe zonale, judeţene, naţionale şi/sau internaţionale, cursuri de perfecţionare etc.

În 2018, 312 angajaţi din învăţământ au depus dosare pentru gradaţii de merit, 239 primind aviz favorabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 123 de angajaţi din învăţământul sucevean vor gradaţii de merit, bonus ce le aduce 25% la salariu.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
123 de angajaţi din învăţământul sucevean vor gradaţii de merit, bonus ce le aduce 25% la salariu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei