Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lent

Ancheta în cazul jafului asupra valutistului Poenaru bate pasul pe loc în aşteptarea rezultatelor probelor ADN

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul jafului comis în luna martie a acestui an asupra valutistului Vasile Poenaru bate pasul pe loc în aşteptarea rezultatelor probelor ADN ridicate cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului. Dacă de pe autoturismul lui Vasile Poenaru, marca BMW 520D, nu s-au găsit nici un fel de probe, în schimb de pe maşina cu care hoţii au venit şi apoi au fugit de la locul faptei s-au găsit mai multe urme.

Autoturismul marca Renault Clio cu numere roşii a fost găsit abandonat la marginea pădurii Zamca, la numai câteva ore de la producerea faptei. De pe volanul autoturismului, dar şi de pe una din portiere s-a reuşit ridicarea unor probe ADN, care au fost trimise pentru prelucrare la laboratorul din Bucureşti. Deşi au trecut aproximativ trei luni din momentul în care probele au fost trimise pentru analiză, rezultatele încă nu au sosit, astfel încât anchetatorii nu pot continua cercetările în dosar.

Totuşi, anumite surse apropiate anchetei spun că în acest jaf ar fi implicaţi cel puţin doi dintre indivizii care au fost trimişi după gratii pentru furturile comise în casele oamenilor de afaceri suceveni, furturi care au durat aproape un an de zile.

Ca o curiozitate, după ce suspecţii acestor furturi au fost arestaţi sau au fugit din ţară acest adevărat fenomen a dispărut pur şi simplu.

Revenind la jaful comis asupra valutistului Vasile Poenaru trebuie spus că în sacoşa sustrasă din portbagajul autovehiculului marca BMW 520 D erau în jur de 90.000 de euro, 45.000 de lire sterline şi 200.000 de lei, ceea ce înseamnă că prejudiciul total se ridică la aproape 200.000 de euro. Este greu de crezut că din această sumă se va recupera ceva, având în vedere timpul lung care s-a scurs de atunci.

 

Filmul jafului în baza înregistrărilor video

Jaful din dimineaţa zilei de 7 martie 2019 a putut fi uşor reconstituit de pe camerele de supraveghere montate în zonă. Vasile Poenaru, administratorul firmei Kantor, care are deschise trei puncte de schimb valutar în municipiu, a parcat în jurul orei 09.12 autoturismul BMW 520 D în parcare, după care a plecat spre zona din faţă a complexului. Cei trei suspecţi au ajuns în preajmă după câteva secunde şi s-au retras apoi după peretele unui bloc turn din apropiere, aşteptând ca proprietarul maşinii să părăsească parcarea. Când au fost siguri că acesta a plecat, cei trei suspecţi au tras autoturismul lor în apropierea maşinii vizate, unul dintre ei începând să forţeze portbagajul cu o rangă. În acest timp, o femeie care grebla în apropiere a văzut ce se întâmplă şi a dat alarma la un magazin din imediata vecinătate. În mai puţin de un minut, individul a reuşit să deschidă portbagajul şi să sustragă o sacoşă cu bani, moment în care lângă autoturismul suspecţilor au ajuns mai multe femei, care au încercat să-i oprească pe hoţi. Cel care a luat sacoşa a reuşit să se urce însă în autoturismul Renault Clio, iar şoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele, lovind o maşină parcată, după care a demarat, hoţii făcându-se nevăzuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul jafului asupra valutistului Poenaru bate pasul pe loc în aşteptarea rezultatelor probelor ADN.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ancheta în cazul jafului asupra valutistului Poenaru bate pasul pe loc în aşteptarea rezultatelor probelor ADN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei