Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 6.500 de elevi suceveni s-au înscris la evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

6.586 de elevi suceveni, absolvenţi ai ciclului gimnazial, vor să susţină în acest an examenul de evaluare naţională, testare ce le permite admiterea la liceu.

Pentru aceştia, cursurile s-au încheiat vineri, 7 iunie, ei având la dispoziţie o săptămână pentru ultimele pregătiri pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a.

Prima probă, la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 18 iunie.

Următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima (Limba şi literatura maternă- pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Ulterior afişării rezultatelor, în perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4-8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

 

Câte locuri sunt în licee şi la clasele profesionale

Elevii care susţin examenul şi vor să-şi continue studiile pot opta pentru învăţământ profesional, profesional dual, liceal zi, seral, cu frecvenţă redusă.

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020 prevede: 182 de clase la învăţământul liceal, 3 clase la învăţământul liceal seral, 5 clase la învăţământul liceal frecvenţă redusă, 77 de clase la învăţământul profesional, inclusiv dual, 13 clase la învăţământul special (1 – liceal zi, 12 – profesional zi, inclusiv dual).

Comparativ cu planul de şcolarizare actual, sunt cu 9 clase mai puţin la liceu şi cu 27 de clase în plus la profesională.

Informaţii complete despre admitere pot fi consultate în Broşura de admitere la liceu 2019, publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Suceava, la https://www.isj.sv.edu.ro/images/Docs/Admitere/2019/2019/8_Brosura_admitere_inv_liceal_si_profesional_2019.pdf.

Cei interesaţi au la dispoziţie numeroase informaţii – câte clase organizează fiecare liceu, la ce specializări, numărul de locuri, ultima medie de admitere de anul trecut, recomandări etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.500 de elevi suceveni s-au înscris la evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.500 de elevi suceveni s-au înscris la evaluarea naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei