Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie judecători

Un bărbat judecat pentru viol asupra fiicei sale, din care a rezultat un copil, condamnat la aproape 10 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, judecat pentru acuzaţii înfiorătoare, viol asupra fiicei sale în vârstă de 14 ani, din care a rezultat şi un copil, a fost condamnat de magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi la o pedeapsă de 9 ani şi 4 luni de închisoare. Bărbatul a mai fost obligat de judecători să-i plătească fiicei sale daune morale de 100.000 de euro, însă sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Din cercetările derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi rezultă că inculpatul, Valeriu Scripacriu, în vârstă de 62 de ani, a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa în perioada iulie-august 2016, la intervale diferite de timp, profitând de faptul că fata era în îngrijirea sa. Minora a născut o fetiţă în luna aprilie 2017, iar cercetările derulate de aici încolo au dus la descoperirea oribilelor fapte.

Bărbatul a putut fi pus sub acuzare şi arestat abia în luna martie a acestui an, după completarea probatoriului.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani era şi foarte violent, după cum relevă un episod petrecut recent, în luna noiembrie a anului trecut. La vremea respectivă, deşi avea ordin de restricţie prin care nu avea voie să se apropie de casa concubinei şi a fiice lui (fiica era rezultată din relaţia de concubinaj), sexagenarul a forţat uşa de la intrare şi a dat buzna în locuinţă. Fosta sa concubină dormea în pat în momentul în care bărbatul, aflat în stare de ebrietate, s-a năpustit asupra ei şi a lovit-o cu pumnii de mai multe ori. A scos apoi un cuţit şi i-a aplicat câteva lovituri în zona capului, în piept, pe spate şi pe umăr, provocându-i mai multe plăgi tăiate. După comiterea agresiunii, bărbatul a ieşit afară şi s-a îndreptat spre anexele locuinţei, unde, folosind o ţigară, a dat foc grajdului cu furaje cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi, care a fost distrus în totalitate. Intenţia acestuia a fost de a da foc întregii gospodării. După scandalul monstru provocat, în timp ce era căutat de poliţişti, bărbatul şi-a băgat cuţitul în gât. El a ajuns la spital cu leziuni grave, dar a scăpat cu viaţă.

Până să fie arestat bărbatul a locuit la 200 de metri de casa unde stăteau concubina şi fiica sa. Minora avea un ordin de protecţie prin care bărbatul nu avea voie să se apropie de ea.

Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava nu a ştiut nimic despre ce s-a întâmplat în familie până în luna martie a acestui an, când bărbatul a fost arestat, iar presa a relatat despre cazul tatălui arestat pentru relaţii sexuale cu fiica sa. Cei de la Protecţia Copilului spun că nu aveau de unde să ştie, atâta timp cât nu au primit nici o informare, de la poliţişti, procurori sau de la Primăria Zamostea. Cert este că minora nu a avut parte până de curând de consiliere psihologică sau de alt ajutor. Acest vid de comunicare între autorităţi este întâlnit din păcate foarte des în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat judecat pentru viol asupra fiicei sale, din care a rezultat un copil, condamnat la aproape 10 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un bărbat judecat pentru viol asupra fiicei sale, din care a rezultat un copil, condamnat la aproape 10 ani de închisoare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei