Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 131 (7132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Manifestări emoţionante organizate în oraşul Liteni, de Ziua Eroilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de persoane au participat, ieri, la manifestările organizate în oraşul Liteni pentru a marca Ziua Eroilor. Ceremonialul a început cu o depunere de coroane la monumentul eroilor din centrul oraşului Liteni. Au depus coroane primarul oraşului, Tomiţă Onisii, precum şi reprezentanţi ai mai multor instituţii, printre care Consiliul Local, Consiliul Judeţean Suceava, Poliţia din Liteni şi Școala de Jandarmi din Fălticeni.

Manifestările au continuat apoi cu intonarea Imnului Naţional al României şi cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, oficiată de un sobor de doi preoţi, după care primarul Tomiţă Onisii le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia Zilei Eroilor. „Astăzi creştinii sărbătoresc, în toată lumea, Înălţarea Domnului, una dintre 12 mari sărbători împărăteşti. Noi, românii, am mai adăugat o semnificaţie acestei zile, sărbătorind eroii şi martirii neamului nostru. Iar astăzi, în toate bisericile de pe tot cuprinsul României sunt amintiţi toţi eroii care prin faptele lor au făcut să fim noi astăzi aici. Pentru jertfa lor supremă ei vor rămâne mereu în inimile noastre şi a generaţiei viitoare şi le aducem piosul nostru omagiu”, a declarat primarul oraşului Liteni.

Tomiţă Onisii a subliniat că în numele Primăriei şi al Consiliului Local al oraşului Liteni transmite preţuirea pentru toţi cei care prin faptele lor, prin exemplul şi jertfa lor, „au făcut ca noi să fim astăzi liberi”. Tomiţă Onisii a amintit că de Ziua Eroilor a ţinut ca în numele Primăriei şi al Consiliului Local să le ofere diplome de excelenţă cadrelor didactice aflate la pensie care au predat în unităţile şcolare din oraş, precum şi cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Un moment special al zilei de ieri a fost acordarea de către primarul Tomiţă Onisii a diplomei de cetăţean de onoare al oraşului Liteni pentru canotorul Radu Constantin, multiplu medaliat la campionate mondiale şi europene de tineret.

 

Dascălii aflaţi la pensie şi 21 de cupluri de aur au fost premiate de primarul Tomiţă Onisii

Apoi, vizibil emoţionat, Tomiţă Onisii s-a îndreptat către învăţătorii, profesorii şi maiştrii care au predat în şcolile din toate localităţile oraşului Liteni, pentru a le oferi diplome de excelenţă pentru întreaga activitate desfăşurată. Primarul din Liteni a precizat că diplomele au fost acordate în semn de respect şi preţuire pentru activitatea şi contribuţia adusă la creşterea calităţii actului educaţional în localitatea Liteni.

Ceremonia de premiere a cadrelor didactice aflate la pensie a fost urmată de un scurt ceremonial militar, prin faţa celor prezenţi trecând în paradă o grupă de elevi a Școlii Militare de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni.

Manifestările organizate la Liteni de Ziua Eroilor s-au încheiat cu premierea a 21 de cupluri de aur din acest oraş, care au împlinit 50 de ani de căsătorie. După o slujbă religioasă de binecuvântare, primarul Tomiţă Onisii le-a mulţumit „cuplurilor de aur” pentru întreaga contribuţie pe care au adus-o la dezvoltarea acestui oraş.

„Este momentul să vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru comunitatea noastră. Cred că fiecare familie prezentă aici are o poveste din care cu siguranţă avem să învăţăm. Astăzi e momentul să transmit preţuirea şi respectul meu, al nostru, faţă de aceste familii, faţă de ceea ce au făcut pentru comunitatea noastră. Și ce poate să fie mai frumos când sunt alături dascălii noştri şi familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aici sunt împreună medici, profesori, muncitori, toţi aceşti oameni care în decursul anilor au pus umărul prin tot ce au făcut pentru ca întreaga noastră comunitate să evolueze. Personal, încerc în fiecare an să ne aducem aminte de toţi cei care au contribuit la această comunitate, pentru că este cel mai bine să le mulţumim atât timp cât mai sunt printre noi. Vă doresc să ne întâlnim mulţi ani sănătoşi de acum înainte şi să ne aşteptaţi şi pe noi să facem 50 de ani de căsătorie. Sper că veţi rămâne cu o zi frumoasă în amintirea dumneavoastră”, a spus Tomiţă Onisii. El le-a oferit tuturor cuplurilor de aur câte o diplomă din partea Primăriei şi a Consiliului Local, precum şi câte un buchet de flori. În final, Tomiţă Onisii a ţinut să mulţumească Consiliului Local pentru sprijinul acordat în organizarea manifestărilor de Ziua Eroilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări emoţionante organizate în oraşul Liteni, de Ziua Eroilor.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări emoţionante organizate în oraşul Liteni, de Ziua Eroilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei