Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 131 (7132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protecția Copilului Suceava

Campania ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a, bilanț, după două luni de activitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a avut loc joi, 6 iunie, bilanțul celor două luni de activitate intensă în cadrul Campaniei ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a. Ca o noutate, în acest an campania inițiată și organizată de DGASPC Suceava a ajuns și în Raionul Soroca din nordul Republicii Moldova. Gazda evenimentului a fost Georgeta Nadia Crețuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava, care a invitat alături de ea, pentru a vorbi despre activitățile desfășurate pe perioada campaniei, reprezentanți ai Raionului Soroca din Republica Moldova (Nicuța Vlad, vicepreședintele Consiliului Raional Soroca), ai autorităților județene (Petru Tănase, secretarul Consilului Județean Suceava), locale, ai ONG-urilor active din județ, printre care amintim Salvați Copiii - Filiala Suceava (Lena Ailincă, asistent social Salvați Copiii Suceava), Fundația FARA (Carmen Netedu, director programe Fundația FARA Suceava), „Te Aud România” (Gabriela Popescu, președinte „Te Aud România”), directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, directorul economic al DGASPC Suceava, Mihai Dragoș Brăteanu, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, șefi de servicii, specialiști din cadrul DGASPC Suceava etc., oameni care își doresc să îmbunătățească serviciile sociale adresate copiilor și bătrânilor din județ și nu numai.

Campania ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a, continuă  astăzi, 7 iunie, prin vizite la centrele sociale pentru copii din subordinea DGASPC Suceava, după ce ieri, pe 6 iunie, și-au deschis porțile pentru vizitatori centrele sociale pentru bătrâni.

 

Colaborări

Ediția a IV-a a Campaniei „Porți deschise spre voluntariat”, desfășurată anul trecut, a avut un ecou deosebit, după cum a apreciat directorul executiv Nadia Crețuleac, atingându-și scopul, acela de a oferi transparență serviciilor oferite, de a facilita schimburi de experiență, dar și de a implica societatea civilă în acțiunile și proiectele noastre. „În ediția din acest an, Campania <Porți deschise spre comunitate>a primit o notă mai amplă, și anume aceea de colaborare comunitară, interinstituțională și, de ce nu, internațională. Scopul campaniei a fost, ca pe lângă prezentarea serviciilor noastre, să promovăm inițiativele publice sau private din comunitățile care acordă o atenție sporită domeniului de asistență socială, comunități care și-au dezvoltat servicii de prevenire la nivel local, dar și să facilităm dezvoltarea relațiilor de colaborare între autorități publice locale și ONG-uri”, a spus Nadia Crețuleac. Pe parcursul a două luni, Campania ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a, a cuprins mai multe activități, la care au participat specialiștii ai DGASPC, specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca, președinți, directori sau reprezentanți de la Fundația FARA, HHC România, Fundația Te Aud România, Asociația Salvați Copiii, Filiala Suceava, Asociația ”Ajungem Mari”, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Tineri de Succes, Asociația Casa Betel, Asociația PACT dar și de Consiliul Județean al Elevilor Suceava. Pe parcursul lunilor aprilie și mai a continuat campania prin întâlniri cu reprezentanții din 94 de autorități publice locale din județul Suceava (primari, viceprimari, secretari și asistenți sociali), precum și cu reprezentanți ai ONG-urilor partenere. Din discuțiile pe care le-au avut reprezentanții DGASPC Suceava cu primăriile a reieșit necesitatea de a avea întâlniri cel puțin anuale și nu doar cu primăriile, ci și cu alte instituții partenere, în special cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, AJOFM și Direcția de Sănătate Publică Suceava. Deoarece nu au participat toate primăriile la aceste întâlniri, din diverse motive, DGASPC îi invită pe cei 20 de primari la o nouă întâlnire, pe care o vor organiza cât mai curând posibil.

 

Proiecte în curs de desfășurare

Șefa DGASPC Suceava a prezentat în cadrul campaniei toate serviciile, precum și proiectele care sunt în curs de desfășurare: TEAM-UP - angajarea în decursul a 5 ani, începând din acest an, a unui număr total de încă 150 de asistenți maternali profesioniști, având în vedere faptul că orice copil care are până în 7 ani, aflat în situație de risc, va putea fi plasat doar în asistență maternală; PIN ”Pași spre Viitor” - în cadrul căruia vor fi construite trei locuințe protejate, cu o capacitate de 8 persoane fiecare, și un centru de zi pentru adulți cu handicap, la Cacica, prin restructurarea CRRN Costâna; un proiect în desfășurare, în parteneriat cu HHC România, în vederea închiderii Centrului de Plasament ”Mihai și Gavril” de la Solca și construirea a două case de tip familial în aceeași localitate, cu finalizare în decembrie 2019.

„Faptul că am adus la aceeași masă reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor neguvernamentale a avut rezultate peste așteptări, deoarece primarii au fost încântați de faptul că pot colabora cu ONG-urile, pentru a implementa și susține dezvoltarea de servicii sociale la nivel local, dar și pentru faptul că, în cazurile  de risc, pot apela la reprezentanții ONG-urilor prezente”, a concluzionat Nadia Crețuleac.

 

Concurs de desene

În cadrul campaniei a avut loc și un concurs de afișe între centrele sociale sucevene, desene care au fost votate de către participanții de la ultimele două întâlniri cu primăriile și cu ONG-urile. Deși fiecare afiș este lucrat împreună cu beneficiarii și transmite un mesaj de întâmpinare a vizitatorilor cu brațele deschise, doar două afișe, din cele care au întrunit cele mai multe voturi (unul de la copii și unul de la adulți), au devenit parte din afișul campaniei la nivel județean. Cele două afișe câștigătoare din acest an sunt efectuate de echipele de la CRRN Mitocu Dragomirnei și de la Servicii Multifunncționale pentru Copilul în Dificultate din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a, bilanț, după două luni de activitate.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania ”Porți deschise spre comunitate”, ediția a V-a, bilanț, după două luni de activitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei