Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 131 (7132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Oferta Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava pentru admiterea din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ofertă generoasă a Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) pentru admiterea din acest an, atât la programele de licenţă, cât şi la cele de masterat şi doctorat.

Pentru absolvenţii de liceu, instituţia pune la bătaie 1.180 de locuri bugetate în cadrul celor 43 de studii de programe de licenţă de la cele zece facultăţi, în creştere cu 30 faţă de 2018.

Repartiţia locurilor a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie al USV, urmând să fie discutată şi în şedinţa de Senat. Pe lângă locurile subvenţionate de la bugetul de stat, USV mai scoate la concurs 1.030 de locuri cu taxă. Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de un număr de 400 de locuri, repartizate pe 9 programe de studiu, iar pentru cele 10 programe de conversie profesionale au fost atribuite 210 locuri cu plată.

Cât priveşte ofertaUniversităţii „Ştefan cel Mare” pentru masterat, aceasta este mai bogată faţă de anul precedent şi cuprinde 650 de locuri la buget. La doctorat, Ministerul Educaţiei a repartizat instituţiei sucevene 45 de locuri bugetate, dintre care circa jumătate cu bursă.

Acestora li se adaugă locurile bugetate destinate studenţilor etnici români de pretutindeni: 300 locuri pentru licenţă (pentru 200 dintre ei USV oferă cazare în ordinea mediilor), 150 de locuri pentru masterat, dar şi locuri subvenţionate pentru romi.

 

Locurile bugetate pentru viitorii boboci

Cele 10 facultăţi ale universităţii sucevene formează specialişti în domenii variate (juridic, litere, inginerie, sport, istorie, geografie, administraţie, etc), pentru ca absolvenţii să aibă oportunităţi diverse de carieră.

Prima sesiune a admiterii se va desfăşura în perioada 15 – 30 iulie, calendarul complet putând să fie consultat la ww.admitere.usv.ro.

Pentru absolvenţii ciclului liceal care vor să-şi continue studiile la Facultatea de Drept şi Știinţe Administrative, USV a alocat 50 de locuri bugetate şi 115 locuri cu taxă.

Pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au fost alocate 120 de locuri subvenţionate şi 105 locuri cu taxă; Facultatea de Inginerie Alimentară - 90 de locuri la buget şi 30 de locuri în regim cu taxă; Facultatea Inginerie Electrică şi Știinţe ale Calculatoarelor - 224 de locuri la buget şi 100 de locuri cu taxă; Facultatea de Inginerie Mecanică - 90 de locuri subvenţionate de stat şi 30 cu taxă; Facultatea de Istorie şi Geografie - 140 de locuri fără taxă şi 90 de locuri cu taxă; Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării - 158 de locuri bugetate, 132 cu plată; Facultatea de Silvicultură - 82 de locuri bugetate şi 23 cu plată; Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică - 171 de locuri fără taxă şi 310 cu taxă; Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei - 55 de locuri bugetate şi 95 cu plată.

 

Locuri fără taxă pentru absolvenţii din mediul rural

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea alocă locuri pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care finalizează studiile liceale în unităţi din mediul rural.

Pentru aceştia, instituţia scoate la concurs 50 de locuri complet subvenţionate, repartizate tuturor facultăţilor, pentru a facilita accesul acestor tineri la niveluri superioare de educaţie.

 

Admitere pe bază de dosar

Pentru admiterea din acest an, viitorii boboci ai instituţiei vor fi admişi, în mare parte, în funcţie de media şi notele de la examenul de bacalaureat, cu mici excepţii, facultăţile menţinând formulele de admitere de anul trecut.

De asemenea, instituţia menţine şi cuantumul taxelor de şcolarizare la nivelul celor de acum.

În prezent, studenţii de la licenţă, anul I, care nu au prins un loc fără taxă trebuie să scoată anual din buzunare sume cuprinse între 2.500 de lei/ an şi 3.700 de lei (Balneofiziokinetoterapie şi recuperare).

Detalii legate de admitere, precum şi locurile alocate fiecărui program de studiu vor putea fi consultate pe admitere.usv.ro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferta Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava pentru admiterea din acest an.
 Vizualizări articol: 2851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Oferta Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava pentru admiterea din acest an4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei