Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 123 (7124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Aproape 3 ani de închisoare pentru un tânăr care a condus beat, a accidentat mortal o femeie şi a fugit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Straja, care a condus beat şi a accidentat mortal o femeie, după care a părăsit locul faptei, adunând nu mai puţin de trei infracţiuni la regimul rutier, una mai gravă ca alta, a fost condamnat de judecători la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost stabilită de magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi şi poate fi atacată cu apel. Pedeapsa de 2 ani şi 9 luni a rezultat în urma cumulării condamnărilor. Inculpatul, Iliuţă Chira, a executat deja în jur de şase luni din pedeapsă, în condiţiile în care a fost arestat preventiv imediat ce a fost prins şi nu a mai fost lăsat în libertate. De altfel, Judecătoria Rădăuţi a decis să menţină arestul preventiv al inculpatului şi în continuare. Este de remarcat că acesta este unul dintre puţinele cazuri în care autorul unui accident mortal este menţinut după gratii, în arest preventiv, o perioadă atât de îndelungată.

Pe 26 decembrie 2018, în jur de ora 17.30, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, o femeie a fost accidentată de o maşină.

Din cercetările ulterioare a rezultat că şoferul unui autoturism Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, condus dinspre Straja către Ulma, a scăpat maşina de sub control şi a ajuns pe contrasens, moment în care a acroşat-o pe Maria C., în vârstă de 39 de ani. Femeia lovită de maşina aflată în depăşire a fost proiectată în afara carosabilului. Personalul medical ajuns la faţa locului a constatat decesul femeii în vârstă de 39 de ani.

Şoferul nu a oprit la faţa locului, poliţiştii din zona Vicov instaurând imediat filtre în trafic, pentru a da de fugar.

În urma măsurilor operative demarate de poliţiştii de la Vicovu de Sus, în scurt timp s-a reuşit identificarea şoferului în persoana localnicului Iliuţă Chira, în vârstă de 21 de ani, din Straja. Şoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentraţia de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost dus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat şi probele biologice de sânge.Cele două probe biologice recoltate de la inculpat au indicat valorile de 1,50, respectiv 1,35 la mie.

Pe numele şoferului care a provocat cumplita nenorocire au fost demarate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Ulterior, el a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3 ani de închisoare pentru un tânăr care a condus beat, a accidentat mortal o femeie şi a fugit.
 Vizualizări articol: 2696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 3 ani de închisoare pentru un tânăr care a condus beat, a accidentat mortal o femeie şi a fugit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post) Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic a usturoi. Dacă această mâncare delicioasă este consumată în timpul zilei, problema mirosului neplăcut... Citeşte